Šesta Pasuljijada u Sefkerinu: VIDOVDAN BORCA SKUVAO NAJBOLJI PASULJ

30/08/2014

VIDOVDAN BORCA SKUVAO NAJBOLJI PASULJ
Sefkerin, 30. avgust 2014;
Na platou između pravoslavne crkve i osnovne škole danas se okupilo čak 26 ekipa koje su se takmičile u kuvanju pasulja. Udruženje građana „Tata i sinovi“ po šesti put organizuje ovu gastronomsku manifestaciju u Sefkerinu, koja je svake godine sve masovnija. Ove godine Sefkerinci su bili domaćini ekipama iz Pančeva, Crepaje, Beograda i Bavaništa.
DSC_0065

U okviru uplaćene kotizacije za takmičenje, svaka ekipa je dobila po butkicu, špic rebra, slaninu i pasulj, a žiri je ocenjivao ukus, boju i gustinu. Takmičenje je počelo u 10:30h, a završeno je u 14:00h kada su sve ekipe predale svoje uzorke. Pobednik šeste sefkerinske pasuljijade je ekipa Vidovdan Borca, na drugom mestu je prošlogodišnji pobednik ekipa Gavra iz Pančeva, dok su treće mesto osvojili Đoša iz Crepaje. Kvalitet skuvanih pasulja ocenjivao je žiri u sastavu Vera Cvetković, Dragan Stajić i Marija Jovin.
Manifestaciju je pomogla lokalna samouprava koja je organizatoru prenela sredstva u visini od 35.000 dinara.
DSC_0074 DSC_0073 DSC_0071

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije