Košarka LRL GKS Pančevo: STOJANOV ODIGRAO SIMULTANKU ZA PIONIRE I  POSTIGAO 16 POENA ZA SENIORE

27/08/2014

u SPORT

STOJANOV ODIGRAO SIMULTANKU ZA PIONIRE I  POSTIGAO 16 POENA ZA SENIORE
Opovo, 25. avgust 2014;
U zaostaloj utakmici 12. kola Letnje razvojne lige GKS Pančevo, u susretu sa ekipom Mladosti iz Omoljice, Opovčani su danas zabeležili pobede i u pionirskoj i u seniorskoj konkurenciji. Ovom pobedom pioniri Opova su sa skorom 5-0 izbili na prvu poziciju i stekli izgledne šanse da odbrane prošlogodišnju titulu.
DSC_0023

U neizvesnoj utakmici do skoro samog kraja pioniri Opova su pobedili svoje vršnjake iz Omoljice rezultatom 71:64 (18:20; 12:16; 22:12; 19:16). Nije preterivanje ako kažemo da je ova utakmica bila simultanka našeg super talentovanog Mihaila Stojanova koji je postigao 35 poena uz dvocifren broj skokova i asistencija.
DSC_0043

Gosti su dobro otvorili utakmicu, dobili prve dve četvrtine a na odmor otišli sa šest poena prednosti. Udvajali su Stojanova, igrali presing na prevođenju lopte, a na ruku im je išlo što su ostali igrači Opova bili uglavnom inferiorni i u odbrani i u napadu. Međutim, agresivna igra po celom terenu, a posebno na Stojanovu, koštala ih je puno ličnih grešaka što će im se donekle osvetiti u finišu utakmice u kojoj su i fizički pali.
DSC_0045

U drugom delu meča Stojanov je bio nezaustavljiv, igrajući kao da je utakmica tek počela, a konačno su se probudili i ostali igrači, pre svega Stojanović, Vučković, mlađi Stojanov i Milovanov,  koje je Mihailo perfektno razigravao. Presudna je bila treća četvrtina koju su Opovčani dobili sa 10 poena razlike, preokrenuli rezultat i u poslednjoj četvrtini samo održavali prednost.
DSC_0065 Seniori

Opovčani u subotu igraju sa ekipom Tamiša u Pančevu i eventualnom pobedom obezbedili bi titulu dva kola pre kraja.
Sastav: Milovanov 11, Vučković 3, Stojanović 14 (1), Marković, Isak, Stojanov M 35, Stojanov D 4, Lazić, Resimić 2, Ceranić, Žunić, Bogdanović 2.
U seniorskoj utakmici nije bilo tako neizvesno. Opovčani su utakmicu dobili rutinski rezultatom 83:64 (22:17; 29:17; 18:8; 16:13). I jedna i druga ekipa nastupile su u kombinovanim sastavima sa puno mladih igrača ali nije nedostajalo borbenosti i dobrih poteza. Igru su u prvom delu nosili stariji igrači Nikolić, Ristić, Josić uz asistenciju Truculja, Konstantinova, Ćirovića i mladog Radojevića, a u nastavku su značajnije role dobili i ostali pioniri i kadeti Stojanov, Mojsa i Stojanović. Stojanov je i na ovoj utakmici imao zapažen nastup sa nekoliko sjajnih poteza i 16 poena.
DSC_0071 Podrska fudbalera Omladinca

Inače, na utakmici smo zabeležili i jedan lep kolegijalni gest od strane fudbalera Omladinca, koji su došli da bodre svoje sportske prijatelje iz košarkaškog kluba.

Sastav: Ćirović 7, Stojanović 4, Truculj 13, Mojsa, Stojanov 16 (1), Nikolić 14 (1), Konstantinov 7, Radojević 4, Ristić 11, Josić 7.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije