Druga južnobanatska liga Zapad, 21. kolo: Unirea bolja u Opovu, Sefkerinci trujumfovali u Pančevu

17/05/2021

u SPORT

Unirea bolja u Opovu, Sefkerinci trujumfovali u Pančevu

OPOVO, 17. maj 2021 – Naši predstavnici u Drugoj južnobanatskoj ligi Zapad – grupa Sever ostvarili su u poslednjem kolu polovičan uspeh. Omladinac je izgubio u Opovu, dok su Sefkerinci trijumfovali u Pančevu.

OMLADINAC 1927 (Opovo) – UNIREA (Uzdin) 2:5 (1:2); Dobar deo utakmice mladi tim Opova je bio u egalu sa Uzdincima, međutim, prevagnulo je iskustvo i fizička dominantnost gostiju tako da su u finišu utakmice ostvarili ubedljivu pobedu.

Opovčani su dobro otvorili utakmicu i prvi poveli, međutim gosti iz Uzdina uspeli su do kraja prvog poluvremena da izjednače i preokrenu rezultat, tako da se na odmor otišlo rezultatom 1:2. U nastavku meča Omladinac poravnava rezultat, bilo je prilika i za treći pogodak, ali za razliku od njih, Uzdinci su svoje šanse iskoristili i zasluženo odneli sva tri boda iz Opova.

MUNDIAL (Pančevo) – TEMPO (Sefkerin) 0:2 (0:1); Da prvenstvo ima jos nekoliko kola sefkerinski Tempo bi verovatno „pobegao“ sa dna tabele. Nažalost, forma je došla na kraju sezone. Ali to je ujedno i zalog da se ozbiljnije krene na leto u novu sezonu kako se ovako loši rezultati ne bi ponovili.

Dobro odigrana utakmica na Starom Tamišu protiv ekipe Mundiala, koja je zavrsila na četvrtom mestu i plasirala se u plejof. Siguran početak doneo je vođstvo već u 12. minutu utakmice. Lopta je udarila igrača domaćih u ruku u šesnaestercu, a siguran sa bele tačke bio je Nikola Dimitrov. Nastavila se dobra igra Tempa do kraja poluvremena i propuštene su tri dobre prilike za pogodak.

Na početku drugog poluvremena dosuđen je slobodan udarac na nekih 35.metara iskosa od gola Mundiala. Loptu je namestio Darko Todorovski i fantastičnim, rezantnim udarcem pogodio rašlje golmana domaćih, a igrao se 51. minut. Kako su sami domaćini rekli ovakav evro gol se nije video na ovom stadionu nekoliko godina. U nastavku su fudbaleri Tempa usporili i utakmicu rutinski priveli kraju. Treba napomenuti da su igrači Mundijala u drugom poluvremenu imali nekoliko dobrih pokušaja sa distance ali se odličnim intervencijama istakao golman Tempa Šiđanin.

Sastav Tempa: Šiđanin, Jovanov (Krujezi 80’), Todorovski, Radojičić, Simeon, Stanisavljević, Rovčanin (Lazović 37’), Stojić, Dimitrov, Dačić, Zina (Avramović 61’).

REZULTATI 21. kola: Mundial – Tempo 0:2; Omladinac 1927 – Unirea 2:5; Jedinstvo Stević – Glogonj 3:1; Pobeda – slobodan tim.

TABELA: 1. Jedinstvo Stević (46); 2. Glogonj (44); 3. Unirea (33); 4. Mundial (20); 5. Pobeda (16); 6. Omladinac 1927 (12); 7. Tempo (10).


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Fudbal: Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“

Omladinac nastavlja „rafalnu paljbu“ OPOVO, 4. maj 2024 – Fudbaleri Omladinca nastavljaju sa „rafalnom paljbom“ po protivničkim golmanima. U 17. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je dočekao Borac iz Pločice i zabeležio novu ubedljivu...

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Sportski vikend: Fudbal u Sefkerinu i Sakulama

Fudbal u Sefkerinu i Sakulama   OPOVO, 4. maj 2024 – U nedelju nastupaju tri naša fudbalska kluba. Baranđani gostuju u Glogonju, Sefkerinci dočekuju Jugoslaviju iz Jabuke, dok su Sakuljani domaćini pančevačkom Voji Gačiću. Opovčani su meč 17. kola opštinske lige...

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

najnovije

najčitanije