Fudbal: BORAC, RADNIČKI, OMLADINAC…

18/08/2014

u SPORT

BORAC, RADNIČKI, OMLADINAC…
Opovo, 18. avgust 2014;
Start aktuelnog fudbalskog prvenstva obeležio je polovičan uspeh naših klubova. Borac je izgubio na gostovanju, dok je Radnički bio ubedljiv u Barandi. Različite situacije, snaga protivnika, početak prvenstva nakon priprema, renovirani timovi i uigravanje, sve su to objektivni razlozi koji su uticali na rezultate prvog kola.
DSC_0051

Sakuljani su solidno igrali u Banatskom Karađorđevu, u sportskom žargonu rečeno na „vrućem terenu“ gde je domaće Jedinstvo tokom prošle sezone izgubilo samo jedan meč i to protiv prvaka lige. Fudbaleri Borca su u drugom poluvremenu bili mnogo agilniji pokušavajući da nadoknade zaostatak od jednog gola. Damjanović je imao prečku i još nekoliko dobrih udaraca ka golmanu Jedinstva, ali je utakmicu rešila katastrofalna greška štopera Mladenovića kada je prilikom vraćanja lopte glavom golmanu pogrešio, što su iskoristili napadači domaćih i po drugi put zatresli mrežu Sakuljana. Trener Stojčić nije razočaran izdanjem svog tima ali smatra da njegovi puleni mogu mnogo bolje i da će to pokazati već na sledećoj utakmici.

S druge strane, Radnički je juče u Barandi najavio da bi i ove sezone mogao da igra važnu ulogu u aktuelnom prvenstvu, mada je ipak prerano davati bilo kakve procene. Baranđani imaju izuzetno mlad tim čiji je prosek oko 22,5 godina. Odlična pojačanja koja su stigla u vidu nekoliko mladih fudbalera (i povratnika) iz Palilulca kao i iskusnog golmana Trbojevića, zatim igrači iz prošlogodišnjeg sastava i dva bitna veterana Rošulja i Šušnjara, čine u ovom trenutku odličnu osnovu za baranđanski klub.
DSC_0024

U jučerašnjoj utakmici videli smo Radnički čiji su fudbalerii držali ujednačen tempo tokom cele utalmice, dobru fizičku pripremljenost (zahvaljujući kojoj je i slomljen otpor protivnika) i izvrsne brzinske karakteristike nekolicine igrača.

I pored pobede trener Miljković nije u potpunosti zadovoljan. Cilj je postignut, osvojena su tri boda ali se po Miljkoviću na igri mora još raditi.

– Potrebno nam je odigramo još nekoliko utakmica kako bi se stari i novi igrači bolje upoznali i potpuno uklopili, smatra Miljković. Hajdučica je ekipa koja se ove godine plasirala u Prvu južnobanatsku ligu i ne želeći da ih potcenjujem, ipak pravu snagu našeg tima videćemo protiv nekih jačih timova i na gostovanjima.

Opovački Omladinac je odigrao još jedan pripremni meč u sklopu svojih priprema. Opovčani su kao domaćini bili bolji od ekipe Besnog Foka koju su pobedli retultatom 2:0 (1:0). Prvi gol sa bele tačke postigao je Grčak, a konačan rezultat postavio je Mosić u drugom poluvremenu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije