Saopštenje Srpske napredne stranke „TRENUTAK ISTINE…“

17/08/2014

„TRENUTAK ISTINE…“
Ne znamo šta je cilj saopštenja GG „Milorad Soldatović“ ili nekog pojedinca koji je ovo pisao, čas u trećem, čas u prvom licu, i koju su poruku želeli da pošalju svojim izjavama koje su blago rečeno, smešne. Pokušaćemo da kroz genezu događaja i pojava objasnimo svoja istupanja u skupštinskom parlamentu.

Istina je da je dr Jasmina Pavlović imenovana 2008. godine za direktora DZ Opovo na konkursu koji je bio raspisan. Tada se biralo između nje i dr Mire Ilić Milovanović. Dug Doma zdravlja je bio 64 miliona dinara. Takođe znamo i kako je dr Pavlović ponovo došla u Opovo i po čijoj preporuci, i zbog čega je baš ona bila „najbolje rešenje“ za DZ Opovo, jer je tada, kao i poslednjih deset godina, o svim kadrovskim rešenjima u našoj opštini, odlučivao je samo jedan čovek.  Tokom 2012. godine, nakon održanih loklanih izbora, nakon isteka mandata dr Pavlović, postavlja se VELIKO pitanje produženja njenog mandata, jer  u samoj kolaliciji Demokratske stranke, GG Milorad Soldatović i SDPSa ( koji se danas zovu samo GG Milorad Soldatović) nije postojao politički konsenzus oko nastavka dalje saradnje sa dr Pavlović. Što tada nismo raspisali konkurs? Što tada nismo imenovali drugog direktora, već smo na predlog koalicijeDemokratske stranke, GG Milorad Soldatović i SDPSa, dr Pavlović dali status vršioca dužnosti direktora bez konkursa? I tada se znalo da direktorka ne dolazi na posao, da ima platu od 120.000,00 dinara, da koristi službeni auto u privatne svrhe i istovremeno podiže putne troškove, da ima velike telefonske račune, da neki radnici ne primaju platu, a drugi radnici, čiji su roditelji članovi vaše GG „Milorad Soldatović“, čak i članovi tog istog UO DZ Opovo, redovno primali plate i danas su dobili rešenje za stalno. Tada je to bilo uredu. Čak smo tada i statut DZ Opovo promenili kako bi se direktor što lakše razrešio, ali sve te resurse nismo koristili jer nekome to nije odgovaralo, već smo pravili medijski cirkus i javno kaljali ugled osnivača, tj opštinu. Ako već kažete da za sve što se dešava u opštini preuzimate odgovornost, onda preuzmite odgovornost i za to da je danas zvaničan dug Doma Zdravlja  Opovo 101 milion dinara, mada se bojimo da je mnogo veći. E zato se Srpska napredna stranka nije želela mešati. Vaša kadrovska rešenja, vaši problemi, vaša odgovornost. Danas svako može biti član SNSa i podržavati politiku naše stranke, ali SNS NIKADA NEĆE ŠTITITI ONE KOJI SE BAHATO PONAŠAJU PREMA DRŽAVI I NARODU.

Što se tiče stavova našeg lidera Aleksandra Vučića, nemate potrebe NAS da podsećate,  jer vrlo dobro znamo koju politiku vodi naša stranka i naš lider i trudimo se da je u potpunosti poštujemo i sprovodimo, ali mislim da ste citirali samo ono što je vama bilo interesantno. Kako se niste setili citata Predsednika Vlade R. Srbije koji glasi: „… smanjite troškove upotrebe službenih vozila…“.

Što se tiče istupanja pokrajinskog poslanika Predraga Ginculja vezano za novac koji je tražen za uređenje parka u Sefkerinu, možda u datom momentu nije raspolagao informacijama koje su dogovorene na sastanku između predsednika opštine i predsednika MZ Sefkerin, te ako je ovo nekoga uvredilo i iziritiralo, mi se izvinjavamo i nije bila nikakava loša namera. Želeli smo samo da ukažemo na ono što smatramo da nije uredu, jer odbornička pitanja zato i služe, i to je normalan, legitiman vid demokratsko političke komunikacije u lokalnom parlamentu. Ali je vrlo indikativno kada se Saveti mesnih zajednica (koji su većinom članovi SNSa) obrate opštinskom veću za materjalnu pomoć po različitim osnovama i projektima, većina zahteva se odbija ili čeka po nekoliko meseci na rešavanje. To je ponižavajuće i krajnje politički nekorektno.

Na osnovu svega iznetog u poslednja dva saopštenja GG Milorad Soldatović, kao i o političkom odnosu koji trenutno ova grupacija ima prema svemu sto se zove Srpska napredna stranka, kao i činjenici da se članovi Srpske napredne stranke ne pitaju ni za jedan jedini dinar koji se potroši iz opštinskog budžeta, obavestićemo centralu naše stranke, podneti izveštaj o svemu sto se dešavalo i tražiti konkretna uputstva za dalji politički rad u lokalnom parlamentu opštine Opovo. Ono sto najmanje želimo je to da se ZOVEMO VLAST (kako vi to kažete), a da jedan čovek o svemu odlučuje i koketira između Srpske napredne stranke i Branka Mihajlovića.

OO SNS Opovo

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije