Eko regata Tamiš: TAMIŠOM OD PANČEVA DO OPOVA I NAZAD

08/08/2014

TAMIŠOM OD PANČEVA DO OPOVA I NAZAD
Pančevo / Opovo, 08. avgust 2014;
Od 22. do 24. avgusta održaće se V Eko regata Tamiš,  uzvodno Tamišem od Pančeva do Opova i nazad.Učesnici regate isplovljavaju u petak, 22. avgusta iz Pančeva ka Jabuci , Glogonju, Sefkerinu, uz permanentno čišćenje toka i obale Tamiša.
26229

Dolazak regate u marinu „Opava“ planiran je za 23. avgust u 15:30 časova. U ovom prostoru će biti napravljena prezentacija „Eko-nautičko-turistička inicijativa“ za Tamiš a za večernje sate predviđen je program uz tamburaše u čardi marine. Posle noćenja, u ranim jutarnjim satima predviđeno je čišćenje obale na terenu gde se boravilo i povratak za Pančevo.
Ciljevi regate su :
1. Podizanje ekološke svesti stanovnika uz reku Tamiš o potrebi zaštite reke od zagađenja što se direktno odražava i na kvalitet reke Dunav.
2. Promocija i potrebe otvaranja Tamiša i proglašavanja njegovog statusa u “Državni plovni put” od Pančeva do Opova (40km) – odgovarajuće kategorije (kanalskog tipa)
3. Promocija potencijala Tamiša za nautički turizam i razvoj održivih vidova turizma na potezu od Pančeva do Opova.

Organizator je grad Pančevo -Sekretarijat za privredu i ekonomski razvoj, a suorganizator   Opština Opovo koja je iz Fonda za zaštitu životne sredine izdvojila sredstva za podršku ove manifestacije
Regata je podržana od strane Republičke direkcije za vode, Resornih Ministarstava (vodni saobraćaj), Pokrajunskog sekretarijata za privredu, Privredne komore Srbije, Grupacije za nautičku privredu i nautički turizam NATUS i Grupacije za Manifestacioni turizam pri PKS.
Opštinska uprava Opovo poziva sve zainteresovane da isprate prolazak regate i uzmu učešće u ekološkim aktivnostima koje učesnici sprovode. Vreme prolaska regate kroz Sefkerin je od  13:00 do 14:00 časova, a vreme dolaska  u Opovo je oko 15:00 časova, u subotu 23. avgusta.

 

Tekst: Marina Mitrović

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije