Saoptenje Južnobanatskog upravnog okruga: NASTAVAK REALIZACIJE PROJEKTA KRAKA KORIDORA 11 I ELEMENTARNE NEPOGODE

07/08/2014

NASTAVAK REALIZACIJE PROJEKTA KRAKA KORIDORA 11 I ELEMENTARNE NEPOGODE
Beograd, 06. avgusta  2014;
Načelnik južnobanatskog upravnog okruga mr Zoran Tasić u pratnji predsednika opštine Vršac Čedomira Živkovića imao je radni sastanak sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije i ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  prof. dr Zoranom Mihajlović i državnim sekretarom mr Dejanom Trifunovićem. Tema sastanka je bio nastavak aktivnosti okruga na realizaciji projekta kraka koridora 11 (Beograd-Pančevo-Vršac-Vatin-Temišvar), kao i elementarna nepogoda (poplava) koja je zadesila opštinu Vršac.
slika 7

Sredinom maja 2014. godine u Vršcu, potpisan je protokol o saradnji svih sedam opština i grad Pančevo u južnom Banatu, za početak realizacije projekta izgradnje autoputa kroz juzni Banat. Zadatak koordinatora pomenutog projekta, načelnika okruga mr Zorana Tasića bio je da se ostvari kontakt sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvom, kako bi se u što kraćem vremenskom roku potpisao međudržavni protokol na nivou resornih ministarstava Srbije i Rumunije.
slika 6 Danas tokom sastanka, načelnik okruga je potpredsednici Vlade i ministarki ukratko obrazložio dosadašnje aktivnosti koordinatora projekta i uputio je u sve korake i korespodencije koje su okrug, opština Vršac i grad Pančevo, imali sa predstavnicima rumunske strane.
slika 5

Dogovoreno je da se krajem avgusta meseca i početkom septembra u sedištu Vlade Republike Srbije, potpiše protokol o saradnji Srbije i Rumunije na nivou resornih ministarstava, koji bi bio garant da će se u programskom periodu 2014-2020 godine IPA programa prekogranične saradnje naći projekat izrade projektno-tehničke dokumentacije autoputa kroz južni Banat. Inače, na poslednjem sastanku koji smo imali sa Maksim Sorinom – Generalnim direktorom Razvojne agencije EU zapad i Ankom Lolesku – Izvršnim direktorom Regionalne kancelarije za prekograničnu saradnju Temišvar, obavešteni smo da je za pomenuti programski period opredeljeno 70 miliona eura za IPA program Srbija-Rumunija, od čega je 30% namenjeno strateškim projektima, gde bi ovaj naš projekat bio jedan od prioriteta.
slika 3

Kada su u pitanju aktivnosti opštine Vršac i Vlade Republike Srbije povodom poplava koje su zadesile opštinu Vršac, dogovoreno je da tehnička i stručna služba opštine u roku od sedam dana izvrše procenu štete koja je nastala ovom elementarnom nepogodom i da se izveštaj o proceni što pre dostavi Vladi i ministarstvu, kako bi se preduzele sve adekvatne mere na ublažavanju nastalih posledica.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije