Opštinska uprava Opovo: ATRAKTIVNA, EDUKATIVNA I HUMANITARNA MANIFESTACIJA „IZAĐI MI NA TEGLU“ U OPOVU

06/08/2014

ATRAKTIVNA, EDUKATIVNA I HUMANITARNA MANIFESTACIJA „IZAĐI MI NA TEGLU“ U OPOVU
Opovo, 06. avgust, 2014;
Opštinska uprava Opovo kao lokalni partner Asocijacije „Bašta Mašta“ čiji je ovo autorski projekat, u prvoj plovini septembra organizovaće manifestaciju „IZAĐI MI NA TEGLU“.

U pitanju je jednodnevna manifestacija čiji je centralni događaj tamičenje u pripremanju ajvara u kome će učestvovati ekipe sastavljene od 2 do 5 članova sa teritorije naše opštine. Celokupna količina pripremljenog ajvara namenjena je dečjim ustanovama naše opštine, dok će za prva tri najbolja ajvara biti nagrađena, a prvoplasirani će se na Kalemegdanu nadmetati sa ostalim najboljim kandidatima pobednicima iz više od 30 gradova širom Srbije u kojima se manifestacija organizuje.

Celokupan program manifestacije trajaće od 12,00 do 22,00. Program će se odvijati na bini koja će biti postavljena na platou ispred galerije. Tokom trajanja takmičenja voditelja programa ( radio Index i Beogradsko dramsko pozorište) sve vreme će biti u komunikaciji sa takmičarima i publikom . Od 13,30 do 15,00 časova predviđen je program za najmlađe za koje su pripremljene igre „Teglanje bez granica“ sa raznim disciplinama poput „Il si tegla il si kegla“, „Ko se kegla taj se voli“… koje će obogatiti i ulepšati celu manifestaciju. Deca će imati priliku da na glavnoj bini uživaju u edukativnoj dečjoj predstavi posvećenoj zdravoj ishrani i očuvanju životne sredine.Cilj nam je da ovim programom kod najmlađih stvorimo svest o zdravoj ishrani i da takve priprema hrane nije samo sadržaj u tegli, već proces koji zahteva dosta rada, strpljenja i umeća.

Za potrebe manifestacije takmičarima će biti obezbeđen natrikveni drveni štand za svaku takmičarsku ekipu, kube-prenosiva peć za pečenje i pripremanje ajvara, drva za loženje, sveža paprika za pripremanje „jedne ture ajvara“, tegle sa poklopcem, plastične posude za ljuštenje paprike, ulje.

Takmičari moraju da obezbede pribor za pripremu ajvara: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe,mašinu za mlevenje paprike, itd.

Pozivamo udruženja žena, umešne domaćice, predstavnike predškolske ustanove, škole i

sve zainteresovane, da uzmu učešće u ovoj manifestaciji i pored svega ostalog obezbede i deo obroka deci naših ustanova.

Telefoni za prijavu ekipa su 013/681-212 i 013/681-030.

 

Inspektorka za zaštitu životne sredine,

dr vet.med. Marina Mitrović

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije