Fk Radnički Baranda: BARANĐANI BEZ PORAZA U PRIPREMNOM PERIODU

04/08/2014

u SPORT

BARANĐANI BEZ PORAZA U PRIPREMNOM PERIODU
Baranda, 04. avgust 2014;
Iako su neki možda slutili da posle promena u klubu i odlazaka nekih ključnih igrača Radnički neće moći da ”stane na noge”, ekipa iz Barande ih je sve razuverila.  Igrači još uvek dolaze na probe i odlaze, što potvrđuje i činjenica da ni u jednoj od predhodne tri prijateljske utakmice tim Radničkog nije izveo istu startnu postavu.  Međutim to nije smetalo u ostvarenju uspeha od čak tri pobede. Sparing partneri bile su ekipe Banata iz Čente po dva puta i ekipa Lepušnice iz Glogonjskog rita.

Ekipa Banata iz Čente poklekla je čak dva puta pred timom Radničkog. Prvi put bilo je to posle, rekli bi neki, nezasluženog penala za ekipu iz Barande. U drugoj utakmici sve je konačno razrešeno, a Radnički je opet izašao kao bolji tim. Iako možda ekipa Banata nije na nivou Radničkog, nijedna ekipa nije za potcenjivanje. Za razliku od prošle utakmice sa ekipom Banata, gde je bilo problema sa igračkim kadrom,  na klupi Baranđana našlo se nekoliko igrača koji su bili  rezerve. U postavi je puno mladih igrača za koje ne može da se kaže da su bez iskustva, ali i dalje željni dokazivanja.

Igrao se otvoren fudbal i ako se nije videlo puno šansi u početku. Kasnije, kako su se karte otvarale videlo se da je tim iz Barande igrao po stranama. Levoj gde je bio stameni Cukić i desnoj po kojoj je dejtvovao brzonogi Dobrić. Odbrana sa Aleksandrom Šušnjarom, Milošem Vlajnićem, Vladimirom Radojevim  takođe je odradila sjajno svoj posao.

Međutim, mada su imali inicijativu igrači Radničkog nisu imali dobar završni udarac. Tim iz Čente je bukvalno iz prve šane došao do gola. Napadač ekipe Banata  našao se sam ispred golmana Radničkog Bobana, koji je inače golman ekipe veterana iz Barande. Potom je usledio i pomalo nesportski potez gde je napadač čenćanske ekipe bukvalno pokušao da se ušeta u gol već savladanog golmana Radničkog i u tome je zamalo omanuo. Poveli su fudbaleri Banata, međutim potom je usledila opsada njihovog gola. Jurišali su sa svih strana igrači Radničkog međutim lopta nije htela u gol što je delom zasluga dobrog golmana Banata. Imali su svoje prilike skoro svi igrači ekipe iz Barande, od napadača do sjajnog odbrandbenog Vlajnića, koji je glavom uputio udarac ali lopta nije završila u mreži. Da se na odmor ode poravnatog rezultata pobrinuo se Dobrić. Iako u stilu koji nije klasičan za njega, kroz sredinu i trojicu igrača Banata, uspeo je da se probije u kazneni prostor i matira golmana ekipe iz Čente.  Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

U drugom delu utakmice na gol se nije puno čekalo. Već posle desetak minuta igre na sjajnu povratnu loptu Jovičina naleteo je Dobrić i kako se kasnije ispostavilo doneo svojoj ekipi preokret i pobedu sa svoja dva postignuta gola.

Nastavila se potom inicijativa Radničkog ali bez promene rezultata. Kada su u igru ušli golobradi igrači Radničkog, koji ruku na srce teško da će dobijati šansu u prvenstvu, igralo se po principu vruće hladno. Iako mladi i neiskusni, igrači koji su ušli sa klupe nisu se obrukali, uspevši da zadrže prednost svoje ekipe i obezbede još jednu pobedu.

Vredi napomenuti da je ekipa Radničkog pored dve pobede nad timom Banata, pobedila i ekipu Lepušnice koja je ubedljivo slavila protiv sakulskog Borca. Sa još neformiranom standardnom prvom postavom, u sredu 30. jula, Radnički je pobedio ekipu Lepušnice rezultatom 1:0.

Tekst: Branislav Babin

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije