Saopštnje Srpske napredne stranke Opovo: MINISTAR GAŠIĆ POSETIO OPOVO

04/08/2014

MINISTAR GAŠIĆ U OPOVU
Opovo, 03. avgust .2014. godine.
Podpredsednik Srpske napredne stranke i aktuelni ministar Odbrane Republike Srbije Bratislav Gašić posetio je danas našu opštinu. Pored ministra, u delegaciji su bili i Branislav Prostran, član Predsedništva SNSa i Direktor Jugoimporta SDPR-a (državno preduzeće za uvoz i izvoz vojne opreme u R. Srbiji) kao i član Izvršnog odbora Darko Bađok. Cilj sastanka je bio da se najviše rukovodstvo stranke upozna sa radom opštinskog odbora i aktuelnom političkom situacijom u loklanoj samoupravi.
DSC_0004U kratkom ekspozeu, Predsednik OO SNSa Opovo mr Zoran Tasić, podneo je izveštaj o radu za perod 2012-2014, i ukrako upoznao g-dina Gašića sa trenutnom situacijom u stranci, trenutnim aktivnostima članova SNSa, kao i sa aktuelnostima i saradnjom kada je upitanju vršenje vlasti na lokalnom nivou.
DSC_0019

Ono sto je bila osnovna tema sastanka jeste kako i na koji način Srpska napredna stranka i aktuelna Vlada Republike Srbije može pomoći građanima opštine Opovo. Kao osnovni i gorući višegodišnji problem, naveli smo javni prevoz koji već 10 godina optrećuje našu opštinu. Tokom diskusije i izlaganja, ministar Gašić je organizovao sastanak između Gradonačelnika Beograda Siniše Malog i Načelnika južnobanatskog upravnog okruga i Predsednika OO SNSa Opovo mr Zorana Tasića, kako bi se sagledale eventuale mogućnosti uključenja gradskih resursa u rešenje problema prevoza građana opštine Opovo.
DSC_0007Takođe je zakazan i sastanak sa Predsednikom Nadzornog odbora „Laste“ Zoranom Babićem, gde bi tema sastanka bila da se cene Laste dovedu na razumnu meru, što znači da ne može cena karte biti ista od Opova do Beograda i od Opova do Japanskog Cveta.
DSC_0011

Ministar Gašić je u svom izlaganju govorio o rezultatima Vlade za prvih 100 dana, kao i o merama i aktivnostima Vlade za naredni period. Rekao je, da je osnovni zadatak Vlade da obezbedi uslove za takmičenje, konkurenciju i tržište, i poručio da je budućnost u privatnoj inicijativi. On je naveo da je Vlada donosila zakone koji nisu odmah naišli na odobravanje u javnosti, ali da veruje da će građani narednih godina umeti da poštuju to što je ona počela da stvara temelje za budućnost. Ministar  je poručio da će se Vlada pridržavati plana reformi, i ponovio da je namera države da podstakne zapošljavanje, da zemlja ima stabilne finansije, kao i da država neće bankrotirati.
DSC_0012

Nakon završenog oficielnog dela sastanka, na poziv Pokrajinskog poslanika Predraga Ginculja i Predsednika MZ Sefkerin Komarov Saše, Ministar Gašić je obišao i naseljeno mesto Sefkerin i proslavu seoske slave „Mandaline“, gde je razgovarao sa građanima. Po završenoj poseti opštini Opovo, ministar Gašić je u pratnji Predsednika OO Opovo mr Zorana Tasića, otišao u Pančevo na sednicu Okružnog dobora Srpske napredne stranke za južni banat.

OO SNS OPOVO

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije