Upravni odbor Dom zdravlja Opovo: DONETA ODLUKA O RAZREŠENJU DIREKTORKE

31/07/2014

DONETA ODLUKA O RAZREŠENJU DIREKTORKE
Opovo, 31. jul 2014;
Na sednici Upravnog odbora Doma zdravlja Opovo održanoj 22. jula, većinom glasova doneta je odluka o razrešenju direktorke dr Jasmine Pavlović. Kako nezvanično saznajemo, od pet prisutnih za razrešenje su glasala tri člana Upravnog odbora imenovana od strane Skupštine opštine Opovo, dok su dva člana koja predstavljaju samu ustanovu bili uzdržani prilikom glasanja.
Direktorka DZ Opovo dr Jasmina PavlovićOdluka je prosleđena pisarnici Opštinske uprave Opovo sa predlogom razrešenja dr Jasmine Pavlović, dužnosti direktora Doma zdravlja Opovo, pre isteka mandata na koji je imenovana, tako da će se o ovome izjašnjavati odbornici na narednoj sednici lokalnog parlamenta, koja se inače očekuje polovinom avgusta.
U nastavku teksta možete pročitati obrazloženje ove odluke koju smo dobili putem saopštenja od strane Upravnog odbora Doma zdravlja Opovo:
– Uz obrazloženje da je Upravni odbor razmatrao aktuelnu problematiku u Domu zdravlja Opovo u vezi sa finansijskim poteškoćama, neisplaćenim zaradama zaposlenima, kao i selektivnim isplatama, te je došao do podataka da je direktorka dr Jasmina Pavlović neracionalno raspolagala sredstvima u većem iznosu, na taj način što su na teret računa Doma zdravlja Opovo plaćana potraživanja prema „Parking Servisu“ Beograd, čime je prouzrokovana veća šteta zdravstvenoj ustanovi. Pored toga, u ovoj ustanovi već duži period određenom broju zaposlenih ne isplaćuju se zarade a i mnogim zaposlenima se ne isplaćuju putni troškovi, što ukazuje na nepravilnosti u radu i nesavesno izvršavanje obaveza direktora.
Stoji i činjenica da Upravni odbor nije ostvario neophodnu saradnju sa dr Pavlović u smislu da nije dobio tražene podatke o poslovanju Doma zdravlja Opovo.
Dom zdravlja Opovo čeka odluku Skupštine
Na osnovu navedenog Upravni odbor Doma zdravlja Opovo je predložio osnivaču da shodno ovlašćenju utvrđenim Statutom opštine, a u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i Statutom Doma zdravlja Opovo razreši dr Jasminu Pavlović, pre isteka mandata na koji je imenovana, kako ne bi nastupile veće štetne posledice za ustanovu.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije