Recepti kuhinje hotela Stari Banat: BIFTEK U TESTU SA SOSOM OD PEČURAKA

03/12/2020

u OGLASI

BIFTEK U TESTU SA SOSOM OD PEČURAKA

Opovo, 3. decembar 2020;

Priprema: Svinjski file dobro ocediti od viška tečnosti, posoliti i uvaljati u biber, peći u tiganju na maslinovom ulju sa svih strana. Ostaviti da se prohladi i premazati senfom. Lisnato testo obrašnjaviti i razvući, na sredinu položiti biftek i posuti kačkavaljom, urolati. Testo premazati žumancom i posuti susamom. Peći u rerni na 200C 20 minuta.

Pečurke dinstati sa crnim lukom oko 4 minuta, dodati vodu i začine, nastaviti sa kuvanjem još oko 3 minuta, dodati senf i pavlaku i kuvati oko 2 minuta, dodati kašiku brašna radi zgušnjavanja. 

Biftek servirati toplo uz sos od pečuraka i čašu crnog vina Shiraz.

BIFTEK U TESTU SA SOSOM OD PEČURAKA

Namirnice:

250g svinjskog filea

250g lisnatog testa 

20g senfa

maslinovo ulje 

30g kačkavalja

1 jaje

biber 

so

Za sos:

80g pečuraka

30g crna luka

1dl neutralne pavlake 

5g senfa

30g brašna 

so 

biber

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zvezda dočekuje Leh – da li gledamo novu goleadu?

Zvezda dočekuje Leh – da li gledamo novu goleadu?

Prvi meč Crvene zvezde i poljskog Leha doneo je pobedu crveno-belih i to ubedljivu – 3:1. Mnogi su saglasni u oceni da su izabranici Vladana Milojevića apsolutni favoriti i u revanšu i to na popularnoj „Marakani“, a da li će tu ulogu opravdati – ostaje da vidimo. Bilo...

U ponudi kuvani, mleveni i ceđeni paradajz vrhunskog kvaliteta

U ponudi kuvani, mleveni i ceđeni paradajz vrhunskog kvaliteta

Poljoprivredno gazdinstvo “Rupčić Petar” i ove godine u ponudi ima: -Kuvani paradajz -Ceđeni paradajz (sami kuvate) -Mleveni paradajz Nudimo originalno pakovanje 1l ili po vašoj želji u vašim posudama. Proizvodnja je iz 2025.  godine i vrhunskog je kvaliteta. Pozovite...

najnovije

najčitanije