KUD Sveti Nikola Sakule: MALO DRUŠTVO SA REPREZENTATIVNIM REZULTATIMA

02/11/2020

MALO DRUŠTVO SA REPREZENTATIVNIM REZULTATIMA

Sakule, 2. novembar 2020;

Kulturno umetničko društvo „Sveti Nikola“ iz Sakula sve više privlači pažnju svojim nastupima, a pre svega kvalitetnim radom sa decom i uslovima koje su obezbedili za svoj folklorni ansambl. Na lokalu su nam poznati kao redovni učesnici na dečjem folklornom festivalu „Đurđevak“ u Opovu i prazniku za Dan Sakula, ali isto tako beleže brojne nastupe na raznim koncertima i festivalima van Opštine Opovo.

Renovirane prostorije nedavno su posetili predstavnici lokalne samouprave, kojom prilikom je predsednik KUD „Sveti Nikola“ Miodrag Živak upoznao predsednika opštine Miloša Markova i njegove saradnike sa aktivnostima društva i uslovima u kojima rade.

Izuzetno funkcionalne i dobro opremljene prostorije za vežbanje, svlačionice i kupatila izazvale su sve pohvale prisutnih, a to je rezultat, kako volonterizma i donacija, lokalnih firmi i roditelja dece, tako i podrške lokalne samouprave i Mesne zajednice Sakule.

„Zaista sam impresioniran viđenim i drago mi je što Sakule ima ovako napredno i dobro organizovano folklorno društvo koje ćemo svakako podržavati i u budućnosti“, izjavio je nakon posete predsednik opštine Miloš Markov.

Renoviranje i adaptacija novih prostorija sprovode se u poslednjih četiri godine. U pitanju je bio devastiran prostor bez struje sa betonskim podom, koji je vrlo brzo postao reprezentativan.  

„Uz pomoć mesne zajednice odrađeno je krečenje, farbanje i uvedena struja, elektro radove i rasvetu izveo je volonterski Budislav Šaran, laminat za pod je donirala Mlekara Maestro, dok su ogledala donacija članova društva i roditelja dece, a to su Zoran Bukur, Darko Reljin, Nemanja Ikonov, Vojkan Prvulj i Dušan Kravar. U narednom periodu planiramo da postavimo laminat i u svlačionicama“, rekao je za Glas Opova predsednik društva Živak

Kulturno umetničko društvo „Sveti Nikola“ neformalno postoji šest godina, a od pre dve godine je i zvanično registrovano. U okviru ansambla radi orkestar, tri grupe (početna, srednja i izvođači), a koreograf je Mladen Pavlović sa zamenicima Jasnom Stanojev i Sandrom Kosanić.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije