Recepti kuhinje hotela Stari Banat: JESENJE LAGANE SARMICE

01/10/2020

u OGLASI

JESENJE LAGANE SARMICE

Opovo, 1. oktobar 2020;

Priprema: pileće meso odvojiti od ostatka kožica i samleti na sitno. Praziluk iseći na sitno, dodati u tiganj sa maslacom i piletinom, dinstati 5 minuta na umerenoj toploti, začiniti po ukusu. Papriku šilju ispeći,  oljuštiti, procediti dobro. Pripremljenu papriku puniti smesom od mesa kojoj smo dodali pirinač i jaje, uvijati u vidu sarme. Pripremiti bešamel i preliti pripremljenu paprika. Papriku zapeći 10 minuta na 220 stepeni. Pripremiti pire. Papriku servirati tako što prvo serviramo pire, pa na njega položimo papriku i odozgo neposredno pre serviranja dekorišemo kuglom kajmaka.

JESENJE LAGANE SARMICE

Namirnice:

300g pilećeg file,

200g batka bez kožice,

100g praziluka,

100g kuvanog pirinča,

1 jaje,

500g očišćene paprika,

Za bešamel:

100g maslaca,

1dl mleka,

100g brašna,

Za pire:

500g krompira, 

20g maslaca,

1dl mleka, 

so, 

100g kajmaka,

svežeg peršunovog lišća. 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U ponudi kuvani, mleveni i ceđeni paradajz vrhunskog kvaliteta

U ponudi kuvani, mleveni i ceđeni paradajz vrhunskog kvaliteta

Poljoprivredno gazdinstvo “Rupčić Petar” i ove godine u ponudi ima: -Kuvani paradajz -Ceđeni paradajz (sami kuvate) -Mleveni paradajz Nudimo originalno pakovanje 1l ili po vašoj želji u vašim posudama. Proizvodnja je iz 2025.  godine i vrhunskog je kvaliteta. Pozovite...

Zvezda dočekuje Leh – da li gledamo novu goleadu?

Zvezda dočekuje Leh – da li gledamo novu goleadu?

Prvi meč Crvene zvezde i poljskog Leha doneo je pobedu crveno-belih i to ubedljivu – 3:1. Mnogi su saglasni u oceni da su izabranici Vladana Milojevića apsolutni favoriti i u revanšu i to na popularnoj „Marakani“, a da li će tu ulogu opravdati – ostaje da vidimo. Bilo...

najnovije

najčitanije