Udruženje INICIJATIVE MLADIH OPOVO predstavilo projekat „Mladi su zakon 2014. godine“

07/07/2014

Udruženje INICIJATIVE MLADIH OPOVO :Mladi su zakon 2014.
DSCF0845 DSCF0834 DSCF0835_GO_1
Udruženje INICIJATIVE MALDIH OPOVO (skraćeno: IMO) je u petak 04. jula u ateljeu Izabinskog prostora u sklopu Kulturnog centra u Pančevu održalo prezentaciju programa „Mladi su zakon 2014. godine“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, a ovaj Konkurs je namenjen svim omladinskim organizacijama i neformalnim grupama mladih sa teritorije Južnobanatskog okruga.

Prezentaciji je prisustvovalo tridesetak mladih, mahom sa teritorija opština Kovin, Kovačice, Opova i grada Pančeva, a pozivu na skup se odazvao i načelnik Južnobanatskog okruga Zoran Tasić, koji se i u uvodnom delu kratko obratio mladima, upoznavši ih sa čime se bavi Južnobanatski upravni okrug, kao i izrazivši svoju podršku ovakvim programima uz napomenu da i lokalne samouprave treba da podrže više inicijativa koje mladi predlažu uz konstataciju da je i sama Resursna organizacije IMO u opštini Opovo svojim trudom i zalaganjem postala prepoznatljiva, poznata i priznata.

Potom se ukratko obratila i predsednica organizacije Jelena Milakov koja je u kratkoj retrospektivi navela kako je organizacija IMO od svog nastanka krajem 2010. godine, krenula u realizaciju svog prvog projekta početkom 2011. godine, a danas već ima više od dvadesetak realizovanih projekata iza sebe, bazu volontera i poverenje Ministarstva koje im je odobrilo da budu Resursna organizacija na ovom projektu.

U radnom delu prezentacije koordinator programa Miloš Markov je upoznao prisutne sa smernicama konkursa, ali i sa jednom novinom u odnosu na prethodne četiri godine, a to je da je ove godine poseban akcenat stavljen na humanitarne projekte, obzirom na nemile događaje, odnosno poplave koje su bile ranije tokom godine, takođe napomenuvši da je ove godine svaki Resursni centar bez obzira što je iz nepoplavljenog područja u obavezi da organizuje jedan radni volonterski kamp koji će biti organizovan u području koje je bilo zahvaćeno poplavama i ovom prilikom se posebno zahvalio svojoj matičnoj opštini – opštini Opovo što je sa dodatnim sredstvima izašla u susret što će umnogome pomoći da grantovi za omladinske projekte ostanu što veći. Potom je saradnik Bojan Gligorić detaljnije objasnio ideju i plan kampa, period kada bi otprilike bio organizovan kao i da je finansijska odgovornost u vidu ishrane, prevoza i drugih troškova učesnika odgovornost Resurs centra.

Tokom završnog dela prezentacije se prešlo da na razmenu iskustava organizacija koje su prisustvovale prezentaciji, diksutovalo se o idejama koje bi mogle biti interesantne za ovogodišnji poziv. Nakon toga se koordinator programa zahvalio prisutnima što su odvojili vreme da prisustvuju i pozvao in na neformalno druženje i osveženej uz koktel.
Video zapis sa konferencije pogledajte OVDE

IMO tim

Služba za odnose sa javnošću  

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije