Galerija „Jovan Popović“ Opovo: PORTRETI BRANKE ĐURAŠKOVIĆ

03/07/2014

PORTRETI BRANKE ĐURAŠKOVIĆ
Opovo, 03. jul 2014;
Svi ljubitelji umetnosti koji su danas prisustvovali otavarnju izložbe Branke Đurašković u opovačkoj galeriji „Jovan Popović“, mogu biti više nego zadovoljni onim što su videli. Mlada beogradska umetnica predstavila se našoj publici sa 20 slika i crteža. U pitanju su portreti, na prvi pogled, pomalo neobični, prikazani na momente veoma duhovito ali sa likovne strane izuzetno ozbiljno.
– Moj likovni svet, koncept stvaranja zasniva se na idealima ljubavi, lepote, na bajkovitoj poetici, kaže Branka Đurašković. Moje slike su neka vrsta ogledala nas samih u kojima često možemo zapaziti ono što inače ne primećujemo na ili sebi. Baš zbog toga likovi sa mojih slika se tako lako urezuju u pamćenje, pogledima „očijukaju“ sa posmatračima dok oni detektuju šta taj pogled zaista govori, tako lako postaju deo naše stvarnosti i nas samih, objašnjava svoje slike mlada umetnica.
Branka Đurašković je rođena 1984. godine i diplomirala je na Fakultetu za Dizajn u Beogradu na odseku dizajn odeće. Član je Udruženja likovnih umetnika i dizajnera Srbije, ULUPUDS. Kao umetnik radi u polju vizuelne umetnosti, slikarstva i crteža, a samostalno je izlagala u Crnoj Gori, Beogradu i Pančevu, dok se na kolektivnim postavkama pojavljivala na preko dvadeset izložbi.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

„Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu https://youtu.be/FIc3BtQCU-o OPOVO, 27. april 2024 – U okviru likovnog programa opovačke Galerije „Jovan Popović“, otvorena je treća ovogodišnja izložba pod nazivom „Preobražaj“ čiji je autor beogradska umetnica Nina Peleš, koja je...

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo. Dalibor Daničić je...

najnovije

najčitanije