Prvenstvo Srbije u dvorani za mlađe juniore: MOJSA POTVRDIO TITULU DRŽAVNOG PRVAKA NA 800 METARA

17/02/2020

u SPORT

MOJSA POTVRDIO TITULU DRŽAVNOG PRVAKA NA 800 METARA

Opovo, 17. februar 2020;

Boris Mojsa krupnim koracima „trči“ ka balkanskom i evropskom prvenstvu. Na Prvenstvu Srbije u dvorani za mlađe juniore opovački atletičar je „potvrdio“ prošlogodišnju titulu i drugu godinu za redom postao državni prvak na 800 metara.

Boris je trijumfovao rezultatom 1:59,82 što je njegov novi lični rekord u dvorani, a rezultat raduje jer pokazuje stalni napredak i samo je pitanje vremena kada će Mojsa ispuniti normu za Prvenstvo Evrope.

Spartakov as je u trku krenuo samouvereno, na čelu i diktirao tempo u prvih 400 metara kada je taktički prepustio čelnu poziciju Nikoli Vukelji iz Kruševca. Boris je ostao miran, pratio njegov tempo i na 200 metara pre cilja ponovo preuzeo vođstvo i rutinski završio trku za novu titulu i novo zlatno odličje.

„Moram napomeniti da sam zadovoljan ostvarenim rezultatima sa državnog prvenstva za mlađe juniore, Boris je opravdao ulogu favorita i uspešno odbranio tirulu od prošle godine. Rezultat je bio u drugom planu, pa smo odlučili da idemo na plasman. Moram se osvrnuti na prvi dan takmičenja, gde je Stefan Jovanov osvojio bronzu, ali rezultatski malo podbacio, a razlog tome je, siguran sam, jer je bio bolestan cele nedelje pre takmičenja. Miloš Milkovski je iznenadio i bio odličan u skoku u vis uz oboren lični rekord. Boris je na 400m istrčao takođe odlično i par stotinki je odlučivalo za prvo, drugo i treće mesto. Suma sumarum tri medalje, jedno zlato i dve bronze i tri lična rekorda, i zaista moram biti prezadovoljan”, izjavio je nakon završetka takmičenja trener opovačkih atletičara Nemanja Stojanović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije