Saopštenje Pokrajinske vlade: U VOJVODINI RASTUĆA STOPA OBOLJEVANJA OD GRIPA

08/02/2020

U VOJVODINI RASTUĆA STOPA OBOLJEVANJA OD GRIPA

Novi Sad, 8. februar 2020;

Tokom 18. nedelje nadzora nad gripom u Vojvodini je registrovano pogoršanje epidemiološke situacije u vezi sa sezonskim gripom, a stepen aktivnosti virusa prešao je prag srednjeg intenziteta.

Zbog toga je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo preporučio rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno lečenje na teritoriji AP Vojvodine primenu mera zabrane ili ograničenja poseta pacijentima i ta mera biće na snazi dok ne dođe do pada stope obolevanja od gripa, kao i intenziteta aktivnosti virusa, na nizak nivo.

U utorak, 11. februara, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izvršiće sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine novu procenu situacije na teritoriji AP Vojvodine.

Ukoliko trend incidencije i intenzitet aktivnosti virusa nastave da rastu, biće razmotrene dodatne mere kontrole negativnih posledica gripa, uključujući i predlog nadležnim institucijama za eventualno privremeno raspuštanje školskih i predškolskih kolektiva na nekoliko dana.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije