Konferencija Vojvodina u 2020: ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE, ZDRAVSTVO I PITANJE EKONOMSKOG RAZVOJA MANJE RAZVIJENIH OPŠTINA

07/02/2020

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE, ZDRAVSTVO I PITANJE EKONOMSKOG RAZVOJA MANJE RAZVIJENIH OPŠTINA

Novi Sad, 7. februar 2020;

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je konferenciju „Vojvodina u 2020“, koju je organizovala kompanija „Color Media Communications“ i magazin „The Economist“, pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade.

„Ova konferencija je naša zajednička inicijativa jer želimo da Vojvodina bude u centru pažnje. Cilj nam je da na početku godine predstavimo naše potencijale, potencijale svih lokalnih samouprava, investitora i nevladinog sektora, kako bi važne stvari koje život znače za Vojvodinu bile u prvom planu“, kazao je Mirović.

Predsednik je istakao tri važne oblasti koje će biti u fokusu ove konferencije, a to su zaštita životne sredine, zdravstvo i pitanje ekonomskog razvoja manje razvijenih opština.

„Želimo da posle donošenja Deklaracije o zaštiti životne sredine, koju je inicirala Pokrajinska vlada, proverimo njenu realizaciju i podsetimo na njene ciljeve, kao i da pažnju javnosti usmerimo na ovu oblast. Ove godine nastavićemo i sa rekonstrukcijom zdravstvenog sistema. Pripremamo rekonstrukciju bolnica u Somboru, Senti, Kovinu, Poliklinike u Novom Sadu, izgradnju Kamenice 3, a sledeće nedelje pustićemo u sistem dva nova linearna akceleratora u okviru Instituta u Sremskoj Kamenici“, kazao je Mirović.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da je veoma važno ovakvo okupljanje na početku godine kako bismo se suočili sa svim problemima u društvu i razgovarali o perspektivama.

„S obzirom na to da imamo sve pozitivne tokove i ekonomske parametre, očekujem da će 2020. biti godina prosperiteta. Očekuju nas veliki infrastrukturni projekti, kao i značajni iskoraci u sferi turizma“, izjavio je Pastor.

Predsednik kompanije „Color Media Communications“ Robert Čoban izjavio je da je cilj konferencije da se okupe predstavnici Pokrajinske vlade, ekonomisti, privrednici i ambasadori i da kroz stručne panele i dijalog odgovore na važna pitanja koja se tiču Vojvodine.

„Ovo je druga godina u kojoj organizujemo konferenciju s ciljem da razgovaramo na lokalnom nivou o svim problemima u društvu. Ovo je prilika da jedni od drugih učimo, da razgovaramo o svim temama s akcentom na zdravstvu, privredi i zaštiti životne sredine“, kazao je Čoban.

Na Konferenciji „Vojvodina 2020“, koja se održala u Skupštini Vojvodine, prisustvovali su i ambasadori Španije, Portugalije, Češke, Rumunije i predstavnici Ambasade Slovenije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije