Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: LOPTICE U SOSU OD BIBERA

image_pdfimage_print

LOPTICE U SOSU OD BIBERA

Priprema:

Meso dobro prosušiti i podeliti na dva parčeta,  lagano izlupati i savijanjem krajeva ka unutra napraviti loptice. Pančetu slaninu tanko iseći pa obložiti loptice. Pripremljeno meso peći na maslu sa obe strane dok ne porumeni i ne bude oko 80% gotovo. U zagrejanoj posudi u kojoj smo spremali meso dodajmo kašičicu senfa, propržiti uz mešanje oko minut, dodati neutralanu pavlaku i mešavinu mlevenih bibera, (biber dodati u zavisnosti od ukusa) da se dobije pikantan ukus. Sos dovesti do tačke kuvanja, pa dodati meso i kuvati još oko minut u sosu. Loptice servirati toplo uz prethodno prethodno pripremljeni pire krompir i crno vino  Brunello di Montalcino.

Namirnice :

200g svinjskog filea

20g senfa

50g pančete

Mešavina bibera u zrnu

2 dl neutralane pavlake

30g maslaca

Za pire:

200g oljuštenog krompira

20g brusnica

20g maslaca

1 dl mleka

So