Aktivnosti NVO: POSETA ROMSKIM PORODICAMA

29/01/2020


POSETA CILJNOJ GRUPI EU PROJEKTA
Opovo, 29. januar 2020
U okviru projekta „Korak dalje u socijalnoj inkluziji Roma u opštini Opovo“ koji finansira Evropska unija a sprovodi opština Opovo u partnerstvu sa udruženjima „Siguran život“ i „Incijative mladih Opova“ (IMO) tokom decembra 2019. i januara 2020. realizovane su posete romskim porodicama u Opovu, Sefkerinu, Sakulama i Barandi.

Humanitarna organizacija „Dečje srce“ iz Beograda koja je angažovana na projektu za ovu aktivnost, razgovarala je sa ženama i mladima romske populacije sa ciljem da ih motiviše za aktivno traženje posla i unapređenje svojih kompetencija. Tokom poseta su popunjeni individualni upitnici kako bi se stekao uvid u potrebe, veštine i interesovanja ciljne grupe. Aktivnost će se nastaviti i u narednim mesecima.

Foto: D. Avramović

Projekat je odobren u okviru programa IPA 2016 “EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma” koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije