Sveti Sava školska slava: SVETOSAVSKA AKADEMIJA U ČAST PRVOG SRPSKOG PROSVETITELJA (VIDEO)

27/01/2020

SVETOSAVSKA AKADEMIJA U ČAST PRVOG SRPSKOG PROSVETITELJA

Opovo, 27. januar 2020;

Organizovanjem svečanih akademija u sve četiri opštinske škole u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu obeležena je školska slava u čast prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save. Sefkerinci su imali i razlog više jer njihova škola nosi naziv Sveti Sava, tako da su pored školske slave proslavili i Dan škole. Centralna akademija izvedena je u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Opovu.

Goste, sveštenstvo, predsednika opštine i njegove saradnike iz kabineta, predstavnike Opštinske uprave Opovo, mesnih zajednica i javnih ustanova, roditelje i decu, pozdravila je direktorka škole Milica Cuca, a nastavnicima i učenicima čestitala školsku slavu.

Školski horovi izveli su Svetosavsku i državnu himnu, sveštenci su zajedno sa učenicima osmog razreda rezali slavski kolač, nakon čega su učenici pod patronatom svojih nastavnika izveli prigodan program u vidu recitala, biografskih priča i dramskih komada iz života Svetog Save.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije