Međunarodni košarkaški turnir prijateljstva: ANA JOVANOV NASTUPILA ZA REPREZENTACIJU BEOGRADA

image_pdfimage_print

ANA JOVANOV NASTUPILA ZA REPREZENTACIJU BEOGRADA

Novi Sad 26. januar 2020;

U organizaciji Košarkaškog saveza Vojvodine u Novom sadu je održan Međunarodni košarkaški turnir prijateljstva na kojem su nastupale reprezentacije gradova i regiona iz Srbije i susednih država.

Za žensku pionirsku reprezentaciju Beograda (Košarkaški savez Beograda) 2004. godište nastupila je košarkašica Agros Basketa Ana Jovanov iz Opova. Ekipu je vodio pomoćni trener seniorki Crvene Zvezde Nikola Dmitrović, a na klupi mu je asistirao trener Agros Basketa Marko Habanek.

Pored naše Ane Jovanov za reprezentaciju Beograda nastupile su još: Milena Trailović, Anja Stamenković, Magdalena Janković, Bojana Miškić, Teodora Veselinović, Teodora Ćulibrk, Anđela Ulemek, Marija Zorić, Milica Mrkela i Sara Ivanović. Ono što je kuriozitet i što našu Anu u ovoj selekciji izdvaja jeste činjenica da je ona 2006. godište i dve godine mlađa od većine svojih drugarica iz reprezentacije.

Na turniru za pionirke 2004, pored ekipe Beograda, igrali su reprezentacije Košarkaškog saveza Vojvodine, Akademija Pečuj iz Mađarske i region Tuzla iz Bosne i Hercegovine. Beograđanke su u prvoj utakmici savladele Pečuj, a Vojvodina je bila bolja od regiona Tuzle. U finalu Beograđanke su slavile rezultatom 73:66 i osvojile prvo mesto, treći je Pečuj, a četvrta Tuzla.

Naša Ana je ostavila dobar utisak, u prvoj utakmici je igrala samo četiri minuta i bila bez poena, dok je finalu za osam minuta na parketu upisala 11 poena (2/3 iz igre i 4/6 sa linije slobodnih bacanja).