Osnovna škola „Dositej Obradović“ Opovo: LUTKARSKO POZORIŠTE I PREDSTAVLJANJE STARIH KNJIGA

14/06/2014

LUTKARSKO POZORIŠTE I PREDSTAVLJANJE STARIH KNJIGA
DSCN0800 DSCN0804 DSCN0818Opovo, 13. jun 2014;
Učenici IV-5 Osnovne škole ,,Dositej Obradović“, IO ,,Sveti Sava“ u Sefkerinu, osmislili su sa svojom učiteljicom Ljiljanom Ilin putujuće lutkarsko pozorište pod nazivom ,, Mrav dobra srca“. Ideju za realizaciju ovog projekta dobili su na času srpskog jezika pri obradi pesme ,,Mrav dobra srca“ Brane Crnčevića. Scenografiju i lutke su učenici sami osmislili, uz asistenciju učiteljice uvežbali su dve predstave: ,,Tri praseta“ i ,,Pepeljugu“. Ovo lutkarsko pozorište je u četvrtak, 11. juna, izvelo predstave u predškolskoj ustanovi u Sefkerinu, a u petak, 13. juna, gostovali su u matičnoj školi u Opovu gde su u njihovim predstavama uživali učenici mlađih razreda. Planirano je i gostovanje u predškolskoj ustanovi u Opovu kao i na drugim prigodnim svečanostima.
Osnovna škola „Dositej Obradovićˮ u Opovu obeležila je Dan škole, pored tradicionalnog, i na nov način. Grupa učenika petog, šestog i sedmog razreda organizovala je, uz pomoć bibliotekara, Dragane Đurić, izložbu starih knjiga i udžbenika školske biblioteke. Učenici su dočekali posetioce sa sažetim izlaganjima o njima najinteresantnijim naslovima. Između ostalog, govorili su o nastanku imena naselja Opovo, o značaju srpske narodne književnosti, o školama u Vojvodini u osamnaestom veku, zatim zašto je bitna Matica srpska, kao i Srpska književna zadruga. Takođe, određene naslove su prisutnima preporučili, dok su o drugima zaključili da prosečnom čitaocu, po svojoj tematici, danas najverovatnije ne bi bili interesantni, ali da ostaju kao svedočanstvo prošlosti, koju bi trebalo poštovati. Posle izlaganja, posetioci su mogli da pogledaju i prelistaju i sami knjige i udžbenike, i izlagačima postave dodatna pitanja.

Saopštenje: OŠ “Dositej Obradović” Opovo

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije