Za bolju bezbednost u saobraćaju: OPŠTINA OPOVO PODELILA 51 AUTOSEDIŠTE ZA DECU (VIDEO)

14/01/2020

OPŠTINA OPOVO PODELILA 51 AUTOSEDIŠTE ZA DECU

Opovo, 14. januar 2020;

Na maloj svečanosti u Kulturnom centru Opovo, lokalna samouprava je besplatno podelila 51 autosedište za decu. Nakon sprovedenog konkursa, pristigla je 51 prijava i sve su ispunjavale uslove, a to su, da je dete rođeno 2018/2019. godine, da roditelji poseduju putničko vozilo u vlasništvu i da su roditelji i dete prijavljeni na teritoriji Opštine Opovo.

Za razliku od prošle godine kada su autosedišta bila donacija Komiteta za bezbednost saobraćaja, ovogodišnji projekat je finansiran iz opštinskog budžeta. Predsednik opštine dr Zoran Tasić je pozdravio prisutne istakavši značaj bezbednosti u saobraćaju, a posebno onih najmlađih učesnika.

„Ono što je nama kao lokalnoj samoupravi najvažnije jeste bezbednost svih učesnika u saobraćaju, posebno onih najmlađih što je bio povod za realizaciju ovog projekta. Prošle godine smo ovaj projekat realizovali zajedno sa Komitetom za bezbednost saobraćaja, dok smo ove godine isti projekat realizovali sopstvenim sredstvima. To su sredstva od naplate saobraćajnih kazni koje se prenose u opštinski budžet gde se deo ovih sredstava odvaja isključivo za realizaciju projekata iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Ako smo realizacijom ovog projekta uspeli da povećamo bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju, ja sam kao predsednik opštine izuzetno zadovoljan“, poručio je Tasić.

Za mnoge izdatak od sedam do 10 hiljada dinara za autosedište nije mali i zanemariv, tako da su svi koji su danas dobili autosedište izrazili zadovoljstvo pohvalivši akciju lokalne samouprave. 

S obzirom da je sprovedena nabavka 70 autosedišta, biće raspisan još jedan konkurs, tako da će se i preostala autosedišta podeliti, a predsednik opštine poziva sve one koji su ovaj konkurs propustili, a ispunjavaju uslove, da se jave.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije