Proslava Božića: BOŽIĆNA ČESNICA U SEFKERINU (VIDEO)

07/01/2020

BOŽIĆNA ČESNICA U SEFKERINU

Sefkerin, 7. januar 2020;

Najradosniji hrišćanski praznik danas je obeležen u pravoslavnim hramovima gde su se služile božićne liturgije i pričešćivali vernici nakon božićnog posta, a petu godinu za redom u Sefkerinu se lomi česnica u kojoj se nalaze tri srebrnjaka.

Pred crkvom u Sefkerinu

Sefkerinski paroh Željko Milovanov pozdravio je predstavnike lokalne samouprave koji su prisustvovali na liturgiji, zamenika predsednika opštine Žiku Nestorovića, pokrajinskog poslanika Predraga Ginculja i predsednicu Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristinu Krunić i zahvalio se donatorima koji su obezbedili posluženje, česnicu i srebrnjake.

Ove godine tri srebrnjaka u česnici

Zamenik predsednika opštine Žika Nestorović je istakao da je lokalna samouprava kao servis građana podržala sve manifestacije tokom božićnih praznika.

„Kao i svake godine lokalna samouprava je propratila i podržala niz događaja i manifestacija tokom božićnih praznika. Svim građanima koji danas slave Božić čestitao bih ovaj veliki hrišćanski praznik – Hrostos se rodi i srećan Božić“, izjavio je Nestorović.

Anđela Andrejić sa tatom

Nakon liturgije česnica se lomila u porti, a srebrnjake su našli Miodrag Miškov, Anđela Andrejić i Uroš Mihajlović. Prema verovanju njih će cele godine pratiti sreća.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije