Sportski savez Opštine Opovo: RASPISAN KONKURS ZA NAJBOLJE SPORTISTE I KOLEKTIVE U 2019. GODINI

15/12/2019

u SPORT

RASPISAN KONKURS ZA NAJBOLJE SPORTISTE I KOLEKTIVE U 2019. GODINI

Opovo, 15. decembar 2019;

Na osnovu člana 10. stava 1 tačka 6 i člana 35. st 1 tačka 19 Statuta Sportskog saveza opštine Opovo i člana 8. pravilnika o dodeli priznanja najuspešnijim pojedincima i kolektivima u oblasti sporta Sportskog saveza opštine Opovo, Komisija za sprovođenje postupaka i predlaganje najboljih sportista, sportskih organizacija i pojedinaca za 2019. godinu, 15.12.2019. godine raspisuje:

KONKURS ZA DODELjIVANjE SPORTSKIH PRIZNANjA I NAGRADA SPORTSKOG SAVEZA OPŠTINE OPOVO

Najviša sportska priznanja i nagrade SSOO dodeljuju se:

1. NAJBOLjEM SPORTISTI

– MLAĐI PIONIR/KA – DO 14 GODINA

– STARIJI PIONIR/KA – 14 I 15 GODINA

– MLAĐI JUNIOR/KA – 16 I 17 GODINA

– STARIJI JUNIOR/KA 18 I 19 GODINA

– SENIOR/KA – PREKO 20 GODINA

– SPECIJALNA NAGRADA ZA NAJBOLjEG SPORTISTU OPŠTINE OPOVO (JOVAN MIKIĆ SPARTAK)

2. SPORTSKIM NADAMA (DVE SPORTSKE NADE)

3. NAJBOLjEM KLUBU

4. NAJBOLjOJ MUŠKOJ I ŽENSKOJ EKIPI

5. SPORTSKOM STRUČNjAKU (TRENERU)

6. ZA IZUZETNU DUGOGODIŠNjU AKTIVNOST – ŽIVOTNO DELO

7. ZA POSTIGNUTE ISTAKNUTE REZULTATE U SPORTU U POSMATRANOJ GODINI, KOJI NISU OBUHVAĆENI OVIM PRAVILNIKOM, A ZASLUŽUJU POSEBNU PAŽNjU – SPECIJALNA NAGRADA

SSOO može dodeliti posthumno priznanje kao i povodom jubileja i drugih prigoda-godišnjica svojih članova. Može se i dodeliti nagrada za donatorstvo u sportu pojedincima ili organizacijama koje su tokom godine, kao i ranijih godina pomagali sportske kolektive u opštini Opovo, kao i najuspešnije organizovanim manifestacijama. Sve to posebnom odlukom dodeljuje Upravni odbor SSOO u postupku koji se sprovodi kao i za dodelu godišnjih nagrada utvrđenih u članu 4. ovog Pravilnika

Osnovni kriterijumi za dodelu priznanja:

1. ZA SPORTISTE – postizanje rezultata visoke vrednosti, pojedinačno ili u okviru ekipe, naročito u tekućoj godini. Vrednuju se uspesi na zvaničnim takmičenjima na Pokrajinskom, Republičkom i Međunarodnom nivou (maksimum 80 bodova). Dostojanstveno i korektno ponašanje na takmičenjima, i afirmacija sporta (maksimum 20 bodova).

2. DVE SPORTSKE NADE – ovo priznanje se dodeljuje za postignute značajne rezultate u zemlji ili inostranstvu u toku godine za koju se priznanje dodeljuje (maksimum 80 bodova). Dostojanstveno i korektno ponašanje na takmičenjima, i afirmacija sporta (maksimum 20 bodova). Kategorije u kojima se ovo priznanje dodeljuje su perspektivni mlađi i stariji pioniri, po mogućstvu jedna devojčica i jedan dečak.

3. NAJBOLjI KLUB – postizanje rezultata visoke vrednosti, naročito u tekućoj godini. Vrednuju se uspesi na zvaničnim takmičenjima na Pokrajinskom, Republičkom i Međunarodnom nivou (maksimum 80 bodova). Dostojanstveno i korektno ponašanje na takmičenjima, i afirmacija sporta (maksimum 20 bodova)

4. ZA SPORTSKE EKIPE – postizanje rezultata visoke vrednosti, naročito u tekućoj godini. Vrednuju se uspesi na zvaničnim takmičenjima na Pokrajinskom, Republičkom i Međunarodnom nivou (maksimum 80 bodova). Dostojanstveno i korektno ponašanje na takmičenjima, i afirmacija sporta (maksimum 20 bodova).

5. ZA TRENERE – istaknuti rezultati sa mladima i unapređenju sporta u dužem periodu. Izuzetan rad u sportu, koji se ogleda u konkretnom doprinosu i uticaju na postizanje vrhunskih sportskih rezultata sportista. Rezultat uspešnog sportskog stručnjaka utvrđuje se na osnovu njegovog doprinosa i ostvarivanju postignutih plasmana sportista ili ekipa, sa kojima je radio. Istaknuti rezultati u radu sa mladima i unapređenju sporta u dužem periodu (maksimum 50 bodova). Izraženi i potvrđeni pedagoški kvaliteti u radu sa sportistima. Primena savremenih i utvrđenih metoda u sportskom treningu. Stalno stručno usavršavanje ispoljeno u učešću na seminarima, savetovanju i drugim vidovima stručnog usavršavanja (maksimum 50 bodova).

6. ŽIVOTNO DELO – ovo priznanje dodeliće se za izuzetan višegodišnji doprinos u razvoju, unapređenju rekreativnog, školskog i vrhunskog sporta na teritoriji opštine Opovo. Za izuzetne sportske rezultate, pedagoški, trenerski i naučni rad u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta (maksimum 50 bodova). Dugogodišnji društveno-sportski rad, obezbeđivanje materijalno- finansijskih i infrastrukturnih uslova za unapređenje i razvoj sporta uopšte (maksimum 50 bodova). Nosilac društveno-sportskih priznanja i nagrada.

7. SPECIJALNA NAGRADA- za postignute istaknute rezultate u sportu u posmatranoj godini, koji nisu obuhvaćeni ovim pravilnikom, a zaslužuju posebnu pažnju (maksimum 100 bodova).

Nagrade koje posebnom odlukom može dodeliti Upravni odbor SSOO.

8. ZA SPORTSKE ORGANIZACIJE – višegodišnji rezultati u okupljanju dece omladine radi organizovanog bavljenja sportskim aktivnostima.

Uspešno organizovan pedagoški i stručni rad sa sportistima svih kategorija. Za sportske i takmičarske rezultate osnovnih organizacija koje čine Savez, za broj i kvalitet masovnih sportskih aktivnosti i manifestacija (maksimum 50 bodova). Ispoljene organizacione sposobnosti rukovodstva organizacija u zadovoljavanju potreba svih članova kluba. Doprinos u ostvarivanju zajedničkih programa u okviru Sportskog saveza opštine Opovo (maksimum 50 bodova).

9. DONATORI U SPORTU – istaknuti pojedinci ili organizacije koje su tokom čitave tekuće godine, kao i ranijih godina pomagali sportske kolektive u našoj opštini . Ovo je vrlo važno postojanje ove kategorije za dodeljivanje nagrade koja uz pomoć Sportskog saveza i njegove uloge u stabilizaciji takmičarskog ciklusa, uspeva da naše organizacije ili pojedinci budu prisutni u vrhu takmičarskog ciklusa, a ne na marginama sportskih dešavanja (maksimum 100 bodova).

10. ZA SPORTSKE RADNIKE – izuzetan doprinos postizanju sportskihrezultata sportista i unapređenju sportske prakse u organizaciji u oblasti sporta. Izuzetan doprinos u van nastavnim sportskim aktivnostima učenika (obuhvata bavljenja sportskim aktivnostima učenika, rezultati na učeničkim sportskim takmičenjima) (maksimum 50 bodova). Izuzetan doprinos u naučeno- istraživačkom i istraživačko – razvojnom radu u oblasti sporta (objavljena publikacija od posebnog značaja za oblast sporta) (maksimum 50 bodova).

11. NAJUSPEŠNIJA SPORTSKA MANIFESTACIJA – sama reč dovoljno govori manifestacija koja je u organizacionom, finansijskom i stručnom pogledu najuspešnija za tekuću godinu (maksimum 100 bodova).

REDOVNI ČLANOVI SPORTSKOG SAVEZA OPŠTINE OPOVO, KAO I PREDSEDNIK I SEKRETAR SAVEZA, DOSTAVLjAJU ISKLjUČIVO PISMENE PREDLOGE SA OBRAZLOŽENjEM NA OBRASCU KOJI JE SASTAVNI DEO KONKURSA NAJKASNIJE DO 25. DECEMBRA U TEKUĆOJ GODINI.

OBRAZAC ZA KONKURS MOŽE SE PREUZETI OD SEKRETARA SAVEZA U PAPIRNOJ, ILI ELEKTRONSKOJ FORMI, KAO I SA SAJTA OPŠTINE OPOVO I SAJTA SPORTSKOG SAVEZA.

POPUNjEN OBRAZAC SA PREDLOZIMA DOSTAVLjA SE SEKRETARU SAVEZA LIČNO, ILI NA MEJL: sportskisavezopovo1@gmail.com.

KONKURS SE OBJAVLjUJE NA FEJSBUK (FACEBOOK) STRANICI SSOO, U LOKALNOM MEDIJU (GLAS OPOVA), NA SAJTU SPORTSKOG SAVEZA I NA OGLASNOJ TABLI SPORTSKOG SAVEZA OPŠTINE OPOVO.

PRIJAVE PODNETE POSLE ROKA NEĆE SE UZIMATI U OBZIR.

ZA OCENU NAJBOLjIH SPORTISTA I KOLEKTIVA RAČUNAĆE SE REZULTATI IZ 2019. GODINE.

ODLUKU O DODELjIVANjU SPORTSKIH PRIZNANjA DONOSI UPRAVNI ODBOR SSOO NA PREDLOG KOMISIJE ZA SPROVOĐENjE POSTUPAKA I PREDLAGANjE NAJBOLjIH SPORTISTA, SPORTSKIH ORGANIZACIJA I POJEDINACA.

Predsednik komisije Jovan Geošev

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

Fudbal: Debakl Baranđana u Uzdinu

Fudbal: Debakl Baranđana u Uzdinu

BARANDA, 21. april 2024 – Baranđani nikako da povežu „konce“ u nastavku prvenstva Prve južnobanatske lige, a novo razočarenje za navijače stiže iz Uzdina gde su više nego ubedljivo poraženi. U prolećnom delu sezone Radnički je od mogućih 24, osvojio skromnih šest...

najnovije

najčitanije