Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo: MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM (VIDEO)

03/12/2019

MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Baranda, 3. decembar 2019;

U prostorijama Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo u Barandi održan je skup povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Gostu UPIK Opovo su bili učenici četvrtog razreda Izdvojenog odeljenja „Olga Petrov“, koji su i ove godine učestvovali u akciji „Čep za hendikep“, članovi učeničkog parlamenta OŠ „Dositej Obradović, predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov zamenik Žika Nestorović, kao i direktori osnovne škole, predškolske ustanove i komunalnog preduzeća.

Đački parlament u gostima kod UPIK Opovo

Predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo Sava Lazin uručio je plakete za doprinos i zalaganje na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom Zoranu Tasiću (Opština Opovo), Ankici Jožika (Opštinska uprava Opovo), Draganu Živkoviću (JP „Mladost“ Opovo) i firmi „Friško“ iz Barande. Lazin je istako značaj podrške koje njihovo Udruženje dobija, prvenstveno od lokalne samouprave ali i brojnih prijatelja udruženja.

„Od lokalne samouprave dobijamo sve ono što nam je potrebno, uvek smo nailazili na razumevanje i nadam se da i oni svaki put vide pomak u našem radu. Ponosan sam što smo mi jedno od retkih udruženja koje podiže vrednost opštinskih objekata, tako da svi radimo u nekom opštem interesu“ izjavio je Lazin.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je naglasio da će UPIK Opovo uvek imati podršku i od njega kao predsednika opštine i od lokalne samouprave, čija je strategija aktivna socijalna politika.

„U lokalnoj samoupravi uvek ćete imati partnera, Opština Opovo će podržavati sva udruženja građana i manifestacije, sve događaje i sve ono što je važno i bitno, a posebno kada je u pitanju rad ovog udruženja zajedno sa edukacijom i upoznavanjem sa poterbama osoba sa invaliditetom“, poručio je Tasić.

Na skupu je bilo reči o problemima koje imaju osobe sa invaliditetom, načinima kako se mogu rešiti, edukacija i upoznavanje mladih sa osobama sa invaliditetom, njihovim životom i potrebama. 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije