Povodom 3. decembra, međunarodnog dana osoba sa invaliditetom: PROJEKAT „OSTVARIVANJE LJUDSKIH PRAVA NA SOCIJALNU INKLUZIJU I JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA POVRATAK DOSTOJANSTVA OSOBA SA INVALIDITETOM“ U ZAVRŠNOJ FAZI (VIDEO)

03/12/2019

PROJEKAT „OSTVARIVANJE LJUDSKIH PRAVA NA SOCIJALNU INKLUZIJU I JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA POVRATAK DOSTOJANSTVA OSOBA SA INVALIDITETOM“ U ZAVRŠNOJ FAZI

Projekat „Ostvarivanje ljudskih prava na socijalnu inkluziju i jednake mogućnosti za povratak dostojanstva osoba sa invaliditetom“ koji finansira Evropska unija u okviru EIDHR programa, sufinansira Autonomna Pokrajina Vojvodina, a sprovodi udruženje „Siguran život“ iz Opova ušao je u poslednji mesec implementacije.

Javna debata u Vršcu

Projekat se realizuje u partnerstvu sa lokalnim organizacijama civilnog društva posvećenim unapređenju prava osoba sa invaliditetom: UPIK Opovo (Baranda); Udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara južnog Banata, Pančevo; S.H.U.P.I.K. „PARAKVAD VŠ“, Vršac i Udruženjem paraplegičara Banata, Zrenjanin. Tokom projekta sprovedene su raznovrsne aktivnosti, koje će biti kompletirane do 20. decembra 2019. do kada traje projekat.

Javna debata u Pančevu

Projektne aktivnosti su bile usmerene na podršku udruženjima osoba sa invaliditetom i pojedincima kako bi se kroz trajna rešenja i uspostavljene mehanizme osigurao lakši pristup društvenom okruženju, podstaklo razumevanje i tolerancija među stanovništvom i time osiguralo održivo ostvarivanje ljudskih prava projektne ciljne grupe.

UPIK Opovo, renoviranje dvorišta
Nova teretana u prostorijama u Barandi

Između ostalog, realizovane su posete osnovnim i srednjim školama u projektnim gradovima, javne debate sa građanima i predstavnicima lokalnih vlasti i institucija, publikovana je višejezična brošura sa najčešćim pitanjima i dilemama OSI (na engleskom, srpskom i manjinskim jezicima) i podnete su incijative za unapređenje položaja ove ranjive grupe u lokalnim sredinama. U okviru prostorija UPIK Opovo u Barandi postavljena je prilagođena mini-teretana i adaptirano dvorište.

Kao jedan od značajnih rezultata projekta urađen je promo-dokumentarni film u produkciji U.G. Glas Opova koji, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom možete pogledati na YouTube kanalu Glas Opova , a biće danas emitovan na televizijama u Vršcu, Zrenjaninu i Pančevu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije