Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: ROLOVANI BRANCIN SA POVRĆEM

image_pdfimage_print

ROLOVANI BRANCIN SA POVRĆEM

Brancina dobro oprati hladnom vodom, filetirati, ponovo dobro oprati vodom, zatim prosušiti. Luk, papriku, tikvice iseći na trakice i izdinstati na maslinovom ulju uz dodatak soli i bibera, dodati čeri.
Na pripremljene filete staviti povrće i srolati rolnicu, ispeći u rerni na 200 stepeni 15minuta. Grašak, šargarepu i kukuruz dodati na prethodno zagrejano ulje i dinstati oko 2 min pa dodati prethodno skuvan pirinač. Al dente,začiniti. Rižoto  oblikovati, i na njega postaviti pečenu ribu i servirati toplo uz belo vino sorte šardone.

Rolovani brancin sa povrćem

Namirnice:

Fiteti brancina ……..220g

tikvice ……………..150g

crvenog luka ………100g

crvene paprike …….150g

čeri paradajza ………30g

pirinča ………………80g

graška ………………40g

kukuruza šećerca ……40g

šargarepe ……………20g

Peršunovo lišće