Zagrebački studenti ponovo u Opovu: KONTROLNA ISTRAŽIVANJA I PREZENTACIJA NAUČNOG KOLOKVIJUMA

23/11/2019

KONTROLNA ISTRAŽIVANJA I PREZENTACIJA NAUČNOG KOLOKVIJUMA

Opovo, 23. novembar 2019;

Nakon prve posete početkom aprila ove godine, grupa studenata iz Zagreba, budućih etnologa i antropologa, ponovo je posetila Opovo i Starčevo. U pitanju je projekat proučavanja tradicijske kulture Hrvata u Banatu koji se pod mentorstvom profesorke Milane Černalić sprovodi u saradnji zagrebačkog Filozofskog fakulteta – odsek za etnologiju i kulturnu antropologiju i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice.

proučavanja tradicijske kulture Hrvata u Banatu

Tema ovog istraživanja je prikupljanje podataka o godišnjim običajima (životni, porodični, božićni, posmrtni običaji), narodnim verovanjima, ishrani i narodnoj medicini.

proučavanja tradicijske kulture Hrvata u Banatu

Pored kontrolnog istraživanja koja će obaviti narednih dana, studenti su u prostorijama Aktiva žena u Opovu organizovali naučni kolokvijum, odnosno prezentaciju rezultata svojih istraživanja.

Studenti iz Zagreba

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije