Osnovna škola Dositej Obradović: OBELEŽEN DAN ŠKOLE U OPOVU

09/11/2019

OBELEŽEN DAN ŠKOLE U OPOVU

Opovo, 9. novembar 2019;

U prisustvu nastavnika, učenika, njihovih roditelja i drugih zvanica iz javnih ustanova i lokalne samouprave, u svečanoj sali Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu priređena je akademija povodom Dana škole.

Prisutne goste je pozdravila direktorka škole Milica Cuca i pročitala pozdravno pismo resornog pokrajinskog sekretara, a školski hor je izveo nacionalnu i školsku himnu.

U sadržaju programa koji su pripremili nastavnici i učitelji sa učenicima, kroz recitale, dramatizacije, pesmu i igru, govorilo se o značaju ćirilice, povezanosti srpske i ruske istorije i kulture i naravno o Dositeju Obradoviću, srpskom prosvetitelju i reformatoru revolucionarnog perioda nacionalnog buđenja i preporoda, koji je bio osnivač i profesor Velike škole, preteče Beogradskog univerziteta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije