Infrastrukturno uređenje Barande: BETONIRANJE TROTOARA I REKONSTRUKCIJA ZIDA U ULICI OSLOBOĐENJA (VIDEO)

04/11/2019

BETONIRANJE TROTOARA I REKONSTRUKCIJA ZIDA U ULICI OSLOBOĐENJE

Baranda, 4. novembar 2019;

Lepo vreme produžilo je građevinsku sezonu tako da se u svim opštinskim mestima odvijaju radovi na infrastrukturnom uređenju. U Barandi se nastavljaju radovi na betoniranju trotoara i pešačkih prelaza na raskrsnicama koji su započeti proletos i sa novih 350 m²ove godine biće urađeno ukupno 900 m² trotoara. Radove su izvodili JP „Mladost“ Opovo i Mesna zajednica Baranda, koji su zajedno sa lokalnom samoupravom i finansirali ovaj projekat.

Obilazak radova

Betoniranje trotoara naišlo je na pozitivne komentare građanstva, koji su pohvalili inicijativu lokalne samouprave i Mesne zajednice Baranda, a kako je jedan od anketiranih simbolično izjavio, na ovaj način konačno se do periferije može doći i u papučama.

Pored trotoara i pešačkih prelaza, radnici komunalnog preduzeća rade na potpunoj rekonstrukciji zida u Ulici Oslobođenje, koji je dugo godina bio u ruiniranom stanju i predstavljao opasnost za pešake. Stari zid je srušen i sada se gradi potpuno nov.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić najavljuje skorašnji završetak radova u Barandi kao i početak radova na izgradnji kapele na baranđanskom groblju.

Obilazak radova 1

„Nastavljamo sa akcijom svih naseljenih mesta, trenutno radimo u Barandi, betoniranje trotoara i rekonstrukciju zida koji je bio decenijski problem i to ne samo za građane koji žive u ovoj ulici jer je ova lokacija važan komunikacijski pravac. Očekujem da ćemo radove završiti u nekoliko narednih dana, budžetska sredstva ravnomerno raspoređujemo na sva četiri mesta, a ujedno najavljujem u narednih nekoliko dana početak radova na izgradnji kapele u Barandi“, poručio je predsednik opštine Tasić.

Nakon pristupnog puta i ograđivanja baranđanskog groblja slede finalni radovi na izgradnji kapele, čiji projekat je urađen na osnovu konsultacija i razgovora sa građanima Barande.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije