Produženi boravak u opovačkoj školi: SVEČANO OTVORENE UČIONICE ZA IGRU I UČENJE (VIDEO)

23/10/2019

SVEČANO OTVORENE UČIONICE ZA IGRU I UČENJE

Opovo, 23. oktobar 2019;

Svečanim presecanjem vrpce zvanično su otvorene prostorije za dnevni boravak u opovačkoj osnovnoj školi. U pitanju je projekat sa čijom realizacijom se startovalo početkom juna, a čiji rezultat su dve potpuno renovirane i opremljene učionice od kojih je jedna namenjena učenju i pisanju domaćih zadataka, a druga za odmor i igru. Pored vaspitnog nadzora, u okviru produženog boravka deca će imati i ručak.

Lokalna samouprava je dobrim delom sufinansirala realizaciju ovog projekta, a predsednik opštine dr Zoran Tasić najavljuje i novi Pravilnik o regresiranju produženog boravka.

 „Novim Zakonom o sitemu obrazovanja definisan je i ovaj projekat produženog boravka. Lokalna samouprava je u skladu sa novim zakonom pripremila i uradila sve ono što je bilo do nje, a to su kadrovska i tehnička opremljenost, uradili smo kompletno renoviranje dve učionice za igru i učenje. Danas smo svečano otvorili ove dve učionice na zadovoljstvo i roditelja i đaka. Lokalna samouprava za sledeću Skupštinu priprema novi Pravilnik o regresiranju gde će lokalna samouprava svim korisnicima produženog boravka sufinansirati 20 posto troškova“, poručio je predsednik opštine.

Inače, Tasić ističe da pored ovog regresiranja, lokalna samouprava ima i niz drugih mera kojima se regresiraju određene kategorije dece kao što su besplatna užina za socijalno ugrožene kategorije, regresiranje trećeg deteta u predškolskoj ustanovi i besplatan dnevni boravak za jedno dete ako su dvoje dece iz iste porodice u predškolskoj ustanovi.

Kako ističe direktorka škole Milica Cuca ovo je prvi put da OŠ „Dositej Obradović“ ima produženi boravak, tako da organizaciona iskustva stiču u hodu, mada su na osnovu dosadašnjih komentara i deca i roditelji zadovoljni.

„Trenutno je za boravak prijavljeno 26 učenika, a maksimalan broj učenika je 30 i u boravku su trenutno samo učenici prvog i drugog razreda sa mogućnošću da se njima pridruže učenici trećeg i četvrtog razreda, tamo gde je to roditeljima potrebno“ rekla je Milica Cuca.

Ukupna vrednost projekta je između 850 i 900 hiljada dinara i finansirani su posebnim sredstvima lokalne samouprave i delom ranije opredeljenih sredstava škole.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije