Lokalna samouprava –Inspekcija za zaštitu životne sredine: SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

05/06/2014

SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

DSCN5673 DSCN5678 DSCN5679Opovo, 5. jun 2014

Danas se obeležava Svetski dan zaštite životne sredine koji 1972. godine proglasila Generalna skupština  Ujedinjenih nacija sa ciljem podizanja globalne svesti o značaju zaštite životne sredine.

Aktivnosti i debate u Srbiji vezane za ovaj dan usmerene su na aktuelne teme prirodnih katastrofa – posledice, zaštitu, revitalizaciju i prevenciju, klimatske promene i upravljanje otpadom.

Opština Opovo ovaj dan obeležava kroz aktivnosti usmerene  na edukaciju najmlađih, dece predškolske ustanove „Bambi“ koji svojim aktivnim učešćem pokazuju da su itekako razumeli značaj očuvanja životne sredine. Oni veoma dobro znaju kako se postupa sa otpadom i zbog čega se to čini. Prvi su uzeli učešće  u humanitarno – ekološkoj akciji „Čep za hendikep“  sakupljajući plastične čepove a sredstva ostvarena njihovom prodajom idu na račun Udruženja paraplegičara. Ovom prilikom, slaveći Svetski dan zaštite životne sredine, uputili su poziv svojim školskim drugarima i svim odraslim svojim sugrađanima, da se  slede  njihov primer. Napravili su kutije za prikupljane čepova koje će biti postavljene u školama i javnim institucijama gde svako od nas može da donese i odloži čepove, a ako je kutija malo, poručuju, napraviće još.

Pridružujemo se njihovom pozivu  sa velikim ponosom što u našoj sredine odrastaju takve generacije koje su se već naučile najvažnijem, humanosti i očuvanju zdrave životne sredine i  tako pokazale da nije teško da i mi, odrasli, to naučimo.

 

Inspektorka za zaštitu životne sredine,

Marina Mitrović, dr vet. med.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije