Razgovori sa investitorima: JUŽNOKOREJSKA FIRMA ZAINTERESOVANA ZA ULAGANJE

24/09/2019

JUŽNOKOREJSKA FIRMA ZAINTERESOVANA ZA ULAGANJE

Opovo, 24. septembar 2019;

U kabinetu predsednika opštine danas je održan sastanak sa potencijalnim investitorima kompanije Auntex Co. LTD, koji su zainteresovani za ulaganja na teritoriji naše opštine.

Ispred lokalne samouprave razgovore je vodio predsednik opštine dr Zoran Tasić sa svojim saradnicima iz Opštinske uprave Opovo – rukovodiocem Odeljenja za privredu i finansije Slavkom Mančevim i rukovodiocem Odeljenja za imovinsko pravne, stambeno komunalne poslove, urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine Radetom Cvetanovićem, dok su Auntex Co. LTD predstavljali Bae Jin Hyun, međunarodni menadžer prodaje Phillip Wright, poslovni konsultant Radomir Tasić i savetnik za investicije Razvojne agencije Srbije Predrag Deretić.

Plan ove kompanije je da u prvoj fazi zakupi postojeći objekat od 2.000 – 3.000 m² u kome bi započeli proizvodnju industrijskih rukavica, a nakon dve godine ukoliko bude uspešan projekta cilj je da se izgradi objekat na zemljištu od minimum 4 hektara i uloži 5 miliona evra. Planiran broj radnika je 300 u prvoj fazi do 500 radnika u pet godina.

„U skladu za ekonomsko – razvojnom strategijom Opštine Opovo mi smo kao i do sada ponudili maksimalne uslove, predstavnici kompanije Auntex će obići i pogledati potencijalne lokacije, nakon čega će doneti konačnu odluku“ izjavio je nakon razgovora predsednik opštine Tasić.

Kompanija Auntex je osnovana 1964. godine u Južnoj Koreji i poslovala je pod imenom Jeil Trading Co. LTD sa poslovanjem u trgovini pamučnim predivom. Od 1988. godine sami kreću u proizvodnju pamučnog prediva i menjaju ime u Jeil Spinning. Otvaraju pogon u Vijetnamu 2004. godine pod imenom Auntex Co. LTD kada kreću u osvajanje inostranog tržišta, pa od 2005 – 2009. otvaraju više proizvodnih pogona širom Vijetnama. Kompanija je proizvođač zaštitnih rukavica i jedna je od najvećih kompanija u vijetnamu u toj oblasti. Kompanija dugoročno realizuje sistem visokog kvaliteta masovne proizvodnje zbog smanjenja troškova ispunjavanjem celokupnog procesa od prerade sirovina do proizvodnje pamučnog prediva, pletenja, premaza, itd. Sedište kompanije je i dalje u Južnoj Koreji pod imenom Aun Co. LTD, u mestu Nam-Fu, Gwang Ju. Kompanija je u 2016. godini ostvarila proizvodnju od 2.000 tona pamučnog prediva i preko 60 miliona pari rukavica. Godišnji promet u 2018. godini iznosio je 4,7 miliona evra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije