Raspevano proleće Srbije 2014: VIKTOR LALIĆ POBEDNIK FESTIVALA

04/06/2014

VIKTOR LALIĆ POBEDNIK FESTIVALA

Opovo, 04. jun 2014;

Po oceni žirija u sastavu mr Sofija Pižurica (primadona opere Narodnog pozorišta u Beogradu),  Jelena Velikić  (nastavnik muzičke kulture) i Mileta Vranov (nastavnik muzičke kulture), pobednik XIII Festivala „Raspevano proleće Srbije“ (za Opštinu Opovo) je Viktor Lalić sa kompozicijom „Fudbaler“.

Na Festivalu muzike za decu „Raspevano proleće Srbije 2014“, koji organizuje Muzički centar Pančevo (odsek Opovo), ove godine su na teritoriji naše opštine organizovane četiri audicije na kojima je učestvovalo 111 prijavljene dece, što je najviše za ove tri godine koliko se „Raspevano proleće“ održava u Opštini Opovo. Na audiciji je bilo 31 dete iz Opova, 36 iz Barande, 16 iz Sakula i 28 iz Sefkerina.  Za opštinsko finale odabrano je 15 najboljih solista (sedam dečaka i osam devojčica), koji su se večeras predstavili sa 14 kompozicija od kojih je jedna bila duetska.

Pored stručnog žirija koji je ocenjivao najbolje pevače, interpretaciju, intonaciju i scenski nastup. Po prvi put ove godine ocenjivao je i „Dečiji žiri“ u sastavu Teodora Todorovski (Opovo), Teodora Miljković (Opovo), Marija Josić (Opovo), Ana Bena (Pančevo) i Adela Doroslovac (Baranda).

Tri ravnopravne nagrade u vidu paketa slatkiša Dečiji žiri je dodelio Mileni Nedić, Viktoru Laliću i Dijani Stanković. Stručni žiri je malo duže većao ali je imao i veću odgovornost. Kada se na binu popela predsednica žirija Sofija Pižurica usledio je tajac, da bi nakon proglašenja nagrađenih usledili gromoglasni aplauzi.

Nagradu za najbolji scenski nastup dobila je Milica Đilas (Nek’ ljubav tinja), najbolju intonaciju pesme je imao „Tom Beker“  (Ne možeš sakriti ljubav), dok je najbolju interpretaciju imala Milena Nedić (Sova, maca i miš). I konačno, treće mesto je pripalo Dijani Stanković (Zamisli želju), drugo mesto je osvojila Andrea Vaić (Lažne kikice), a za najboljeg na festivalu je proglašen Viktor Lalić sa pesmom „Fudbaler“.

Voditelj i organizator Festivala bila je naša sugrađanka prof. Ivana Josić, pevače su pratili hor  i muzički sastav Muzičkog centra Pančevo pod dirigentskom palicom osnivača i umetničkog direktora Festivala prof. Borisa Matijevića. Ton majstor je bio Borko Rajn, a vredno je pomenuti da su autori jedne od takmičarskih kompozicija (Jovana, Jovano) naši sugrađani Nada Kljajić (muzika) i Borko Rajn (tekst).

Inače, ovu lepu manifestaciju pomogli su brojni sponzori među kojima pre svih Opština Opovo, zatim JP „Mladost“, DOO Ćirić i sin, SZR „Friško“ Baranda, Inicijative mladih Opovo, itd. Medijski sponzor Festivala je bila naša redakcija GLAS OPOVA.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije