Nedelja ruskog dečjeg filma: NA SVEČANOJ CEREMONIJI OTVOREN FESTIVAL

17/09/2019

NA SVEČANOJ CEREMONIJI OTVOREN FESTIVAL

Opovo, 17. septembar 2019;

Na svečanoj ceremoniji koja je održana u Kulturnom centru Opovo, otvorena je manifestacija i festival Nedelja ruskog dečjeg filma u (Srbiji) Opovu „Bajke detinjstva“.

Pristnima se prvo obratila direktorka Kulturnog centra Opovo Katarina Nikolić Ralić, koja je najavila četvorodnevni program, dok se Žanna Knežević ispred organizatora festivala u Opovu – Udruženja sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ Opovo, zahvalila na podršci lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću, Kulturnom centru Opovo, Osnovnoj školi „Dositej Obradović Opovo i Društvu učitelja Opovo, Ambasadi Ruske federacije u Republici Srbiji i  Ruskom centru za nauku i kulturu u Beogradu, moskovskoj kompaniji Vifsaida, Srpskom odeljenju međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, kao i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koje je finansiralo ovaj projekat. Reč je imao i producent/scenarista filma „Ostrvo za popravljanje“ Denis Vjaznikov, a među gostima je bila i urednica ženskog pravoslavnog časopisa „Slavjanka“ Marija Česnokova.

U muzičkom sadržaju ceremonije duet Katja i Asja Bogdanović iz pančevačkog Udruženja Rusa i njihovih potomaka „Romaška“ uz gitarsku pratnju Davida Kneževića iz Opova, izveli su jednu numeru, dok je specijalna gošća iz Rusije, vokalni solista Olga Masaljska održala mini koncert.

Nakon ceremonije otvaranja usledila je projekcija filma „Ostrvo za popravljanje. Program se nastavlja sutra kada su predviđene projekcije filmova u 10:00 i 18:00 časova, kao i radionica “ na temu „Upoznavanje sa ruskim tradicijama i narodnim običajima“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije