Planinarski savez Srbije: DAN PEŠAČENJA – SRBIJA 2019

13/09/2019

DAN PEŠAČENJA – SRBIJA 2019

Opovo, 13. septembar 2019;

Planinarski savez Srbije 14. septembra 2019. godine organizuje najveću ovogodišnju planinarsku akciju ,,Dan pešačenja 2019.” pod sloganom SRBIJA HODA!
“Dan pešačenja” predstavlja poziv javnosti Srbije da se toga dana “pokrene” i “hoda”. Planinari iz cele Srbije pozivaju mlade i stare, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce, studente, umetnike da se priključe akciji i prepešače 100 metara ili celu predviđenu stazu. Pešačiće se ulicama, parkovima, prirodom, planinama Srbije… 14. septembra SRBIJA HODA!

Na sledećem linku možete pogledati pregled lokacija i programe akcije “Dan pešačenja 2019” prema mestu održavanja.

Dan pešačenja u Srbiji je sportsko rekreativna manifestacija koju organizuju planinarski klubovi u Srbiji pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva sporta.
Cilj manifestacije je podsticanje zdravih životnih navika, ukazivanje na značaj kretanja za unapređenje zdravlja i radne sposobnosti, socijalizacija i razvoj turističkih potencijala kroz uređenje i eksploataciju uređenih pešačkih puteva u Srbiji.

Pešačenje je aktivnost koja se zbog civilizacijskih tokova sve manje upražnjava na radnom mestu i svakodnevnom životu te je stoga potrebno ukazivati na njegov značaj i lekovita svojstva po opšte zdravstveno stanje svakog pojedinca. Kretanje kroz prirodu u grupi, u paru ili pojedinačno aktivnost je koja ne zahteva komplikovanu opremu, može se upražnjavati u neposrednoj okolini svih naselja u Srbiji i nije ograničena na deo populacije. Pešačenjem se možemo baviti svi, od ranog detinjstva do duboke starosti. Pešačenje je aktivnost koja je u ekspanziji, zajedno sa brojem poklonika pešačenja u Evropi raste i broj obeleženih i uređenih pešačkih puteva. Od 12 pešačkih puteva koji se protežu preko evropskog kontinenta preko naše zemlje prolaze dva: E4 I E7.
Neka svaki vaš korak postane lakši, praćen osmehom. Želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku. Dan pešačenja je zabavan i jednostavan način da u najboljem društvu istražite radost hodanja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“  https://youtu.be/4kGm-gU-OjE OPOVO, 11. april 2024 – Predškolci PU „Bambi“ danas su bili gosti Rasadnika cveća „Florenca“ u Opovu. Pored obilaska i razgledanja cveća, predškolci su imali i malu edukativnu radionicu koju...

najnovije

najčitanije