Još jedan projekat za bezbednost u saobraćaju: POSTAVLJANJE USPORIVAČA BRZINE U SAKULAMA (VIDEO)

image_pdfimage_print

POSTAVLJANJE USPORIVAČA BRZINE U SAKULAMA

Opovo, 12. septembar 2019;

Na osnovu konsultacija i dogovora sa građanima naše opštine, lokalna samouprava je pokrenula još jedan projekat iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Javno preduzeće „Mladost“ Opovo je izvođač radova, koji su danas startovali u Sakulama gde su na kolovozima u centru postavljeni usporivači saobraćaja i vertikalna saobraćajna signalizacija, kao i obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije.

Direktor JP „Mladost“ Dragan Živković nakon Sakula najavljuje nastavak radova i u ostalim mestima naše opštine.

„Po nalogu koji smo dobili iz kabineta predsednika opštine u vezi neprilagođene vožnje na teritoriji Mesne zajednice Sakule, odnosno ubrzanog toka saobraćaja, izašli smo na teren da postavimo usporivače saobraćaja, obeležimo pešački prelaz i postavimo vertikalnu saobraćajnu signalizaciju. Na ovaj način se doprinosi bezbednosti saobraćaja i mogu da najavim da se naredne nedelje ista akcija nastavlja u ostalim mesnim zajednicama gde će na svim kritičnim tačkama biti postavljeni usporivači saobraćaja sa adekvatnom horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom“, najavio je direktor komunalnog preduzeća.  

Utisci građana su pozitivni i oni ovu akciju ocenjuju kao dobru ideju posebno zbog bezbednosti dece koja ovde svakodnevno prelaze ulicu na putu od kuće do škole i nazad.

Radovi u Sakulama obuhvataju postavljanje dva usporivača saobraćaja u centru Sakula (tzv ležeći policajci), obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, odnosno pešakog prelaza i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije u vidu pratećih saobraćajnih znakova obaveštenja. Radovi se nastavljaju na teritoriji cele Opštine Opovo.