Prvi dan škole: DOČEK ZA ĐAKE PRVAKE (VIDEO)

02/09/2019

DOČEK ZA ĐAKE PRVAKE

Opovo, 2. septembar 2019;

Tradicionalno u sve četiri opštinske škole organizovan je doček i svečanost za đake prvake, a kao i prethodnih godina svih pet odeljenja prvih razreda posetili su predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktorka Osnovne škole „Dositej Obradović“ Milica Cuca.

Prema rečima direktorke škole upisano je 107 prvaka, 40 u Opovu, 17 u Barandi, 24 u Sakulama i 26 u Sefkerinu, a škola ukupno broji 857 učenika.

Predsednik opštine je najmlađim učenicima poželeo dobrodošlicu i uspešno školovanje, a svaki prvak je od lokalne samouprave dobio i specijalni poklon paket u kome se nalazi signalni saobraćajni prsluk, knjiga sa pravilima dečjeg bontona i higijenska flašica za vodu.

Tasić je prvake posavetovao da slušaju nastavnike i roditelje, dobro uče ali da pre svega budu dobri drugari i postanu dobri ljudi.

„Ono što je bila posebna poruka za sve đake prvake jeste da će u narednih osam godina uvek moći da računaju na lokalnu samoupravu i kabinet predsednika opštine. S druge strane, što je za mene jako važno, moraju da nauče da poštuju svoje nastavnike, roditelje, drugare i što je najvažnije, da ih njihovi pedagozi i roditelji nauče da budu dobri ljudi. To je najvažnija današnja poruka za ovu decu koja polaze u prvi razred jer smatram da je danas možda početak jednog vrlo ozbiljnog i vrlo važnog doba u njihovom odrastanju. Želeli smo da prvog dana škole pokažemo i pružimo podršku koja im je neophodna i da im damo tu poruku koja je važna, a to je da postanu dobri ljudi“, poručio je predsednik opštine.

Pored obilaska đaka prvaka, Tasić i Cuca su iskoristili priliku da obiđu školske zgrade kako bi analizirali potrebe za obnovu infrastrukture i renoviranja, kao i nove organizacije koja od naredne godine zbog efikasnijeg funkcionisanja podrazumeva podelu na dve osnovne škole.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije