Infrastrukturni radovi u Sakulama: POPLOČAVANJE STAZE U PARKU BEHATON PLOČAMA (VIDEO)

25/08/2019

POPLOČAVANJE STAZE U PARKU BEHATON PLOČAMA

Sakule, 23. avgust 2019;

U toku su radovi na popločavanju staze u sakulskom parku koja povezuje centar kod mesne zajednice sa plato parkingom kod pošte i to je prvi trotoar u Sakulama koji će biti prekriven behaton pločama. Izvođač radova je JP „Mladost“ Opovo, a gradilište su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, njegov zamenik i pomoćnik Žika Nestorović i Nebojša Kovačević, direktor komunalnog preduzeća Dragan Živković i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin.

Predsednik opštine je istakao da će staza sa pratećim mobilijarom biti završena do proslave Dana Sakula i najavio nastavak na uređenju ovog mesta.

„Kao što ste videli radove smo započeli nešto ranije nego što je planirano, ideja nam je da radove završimo do 9. septembra i ovu stazu poklonimo građanima Sakula. Cilj izgradnje ove staze je da se  poveže centralno jezgro naseljenog mesta Sakule i tu konkretno mislim na mesnu zajednicu, zdravstvenu ambulantu, školu, super market i poštu. Staza je bila u prilično ruiniranom stanju, sada će dobiti potpuno novi izgled, kroz stazu će ići prateći mobilijar, kao i dekorativna rasveta, tako da se iskreno nadam da će Sakuljanima ovo značiti. Ovo je nastavak rada lokalne samouprave na uređenju Sakula i ovim tempom ćemo nastaviti do kraja godine, a već sledeći građevinski projekat će biti nov pristupni put do industrijske zone u Sakulama“, izjavio je nakon obilaska radova Tasić.

U anketi koju smo uradili građani izražavaju zadovoljstvo zbog novog trotoara. Ankica Vodeničar smatra da je ovo pun pogodak, dok Mileta Vranov kaže da Sakule odavno nije imalo toliko pažnje od strane lokalne samouprave.

„Posle tolliko godina nešto se lepo radi u Sakulama, to će koristiti svim prolaznicima, pre svega zbog ambulante, starijim ljudima, deci, ženama sa kolicima za bebe.  Mislim da je ovo pun pogodak“, rekla nam je Ankica Vodeničar.

„Dobro je što se ova Opštinska uprava na čelu sa dr Zoranom Tasićem setila i nas i da je uradila ne samo ovo, nego i pre toga počev od ambulante, pa sad ovaj put, okolne staze, škola treba da se radi i zaista sve pohvale. Mi odavno nismo imali takvu pažnju od Opštinske uprave. Zaista je predivno i oduševljeni smo“, poručio je Mileta Vranov.

Sakule je ovog leta bilo najveće gradilište u našoj opštini. Trenutno se radi staza od behaton ploča, a istovremeno kreće i realizacija izgradnje pristupnog puta do industrijske zone.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije