Sportske igre mladih u Splitu: BRONZANA MEDALJA ZA ŠKS OPOVO

21/08/2019

BRONZANA MEDALJA ZA ŠKS OPOVO

Opovo, 21. avgust 2019;

Na finalnom fudbalskom turniru Sportskih igara mladih koje se održavaju u Splitu ekipa ŠKS Opovo osvojila je bronzanu medalju. Pored Opova, na završnom turniru su učestvovale ekipe Zagorje Boys iz Zaboka (Hrvatska) i Kost i koža iz Banovića (BiH), a igralo se po sistemu svako sa svakim.

U prvom meču Opovčani su odigrali nerešeno 1:1 sa Zagorjem. Tvrda utakmica na rezultat, bez previše prilika, a oba pogotka su pala u prvom poluvremenu. Pobednik je odlučen nakon izvođenja penala gde su naši momci bili bolji, tako da je konačan rezultat bio 4:2.

Nakon kratkog odmora naši dečaci su voljom žreba igrali i drugu utakmicu za redom. za redom. Da li je umor učinio svoje, tek ekipa iz Banovića je igrala povezanije i imala sve vreme inicijativu. Najviše uzbuđenja je usledilo u finišu meča, kada su Opovčani imali šansu utakmice ali je mladi Jovanović pogodio stativu, da bi rival vrlo brzo iz jednog kontra napada uspeo da postigne pogodak i sačuva rezultat za minimalnu pobedu.

U trećoj utakmici dečaci iz Zagorja Boys bili su ubedljivi u susretu sa ekipom iz Banovića i pobedom od 4:1 obezbedili prvo mesto, dok je našoj ekipi zbog poraza u međusobnom susretu sa Banovićima pripalo treće mesto i bronzana medalja.

Opovčani su nastupili u sledećem sastavu: Miloš Kitanović, Nikola Tomić, Ognjen Grujić, Andrej Mihajlović, Čedomir Vasiljević, Aleksa Jovanović, Gusti Ivanov, Marko Odalović. Stručni štab: Bojan Vasiljev, Dejan Mihajlović, Igor Vujić.

Odmah po završetku turnira dečacima i trenerima ŠKS Opovo poruku čestitke poslao je predsednik opštine dr Zoran Tasić i zahvalio se u ime lokalne samouprave jer su na pravi način predstavljali svoju školu, opštinu i Republiku Srbiju.

„Pokazali ste visok stepen odgovornosti, poštovanja, pravog prijateljstva i drugarstva, i svojim rezultatima učinili da se jedno “malo” Opovo čuje tako daleko. Vi ste naši pobednici, naši ambasadori, naši najbolji promoteri svega dobrog i lepog što naša opština ima. Ponosan sam što sam predsednik opštine, koja ima ovakve momke i ovakve pedagoge, koji su vas svemu dobrom naučili”, poručio je predsednik Opštine Opovo.

Dnevni list Kurir piše o uspehu naših mladih fudbalera, tekst pročitajte na linku dole

https://www.kurir.rs/sport/ostali-sportovi/3306695/kurir-u-splitu-mladi-srpski-fudbaleri-osvojili-bronzu

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije