Kabinet predsednika opštine: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM HAVARIJE NA TRAFO STANICI

12/08/2019

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST POVODOM HAVARIJE NA TRAFO STANICI

Opovo, 12. avgust 2019;

Zbog havarije na trafo stanici koji povezuje izvorišta sirove vode i postrojenje za preradu vode, morao se dopremiti zamenski trafo iz Pančeva, zbog čega skoro 10 časova cela opština nije imala vodosnabdevanje. Prilikom demontaže potvrđeno je da je do havarije „najverovatnije“ došlo zbog ljudskog faktora, odnosno da je pokušana krađa jer su uočeni presečeni kablovi.

Povodom ovog događaja, nemile situacije koju su imali svi građani naše opštine saopštenjem za javnost oglasio se predsednik opštine dr Zoran Tasić.

„Poštovani gradjani Opštine Opovo. Svima vama se izvinjavam zbog današnje neprijatnosti koju je prouzrokovao nestanak vode u svim naseljenim mestima. Samim tim i Vama na ovu veliku spoljnu temperaturu stvorio još veće probleme, dodatnu nervozu i neprijatnost. Uzrok nestanka vode je havarija na trafo stanici sa koje se bunari snabdevaju strujom, a razlog havarije je curenje ulja u samoj stanici. Nadležni organi će utvrditi da li je ovo slučajnost ili namera. Ako je namera, protiv izvršioca ovog krivičnog dela biće podneta krivična prijava, ne za kradju, već za ugrožavanje sigurnosti velikog broja građana. Javno pozivam nadležne organe da do kraja ispitaju ovaj slučaj i protiv odgovornih podnesu krivične prijave.
Ono što je važno je da smo uspeli da obezbedimo zamenski trafo koji ce omogućiti snabdevanje strujom bunare i rešiti problem dok našu trafo stanicu ne popravimo.
Zahvaljujem se radnicima JP Mladost i ED Pančevo koji su još jednom pokazali visoki stepen profesionalnosti i odgovornosti prema svom poslu.

Predsednik opštine Opovo

Dr Zoran Tasić

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije