Infrastrukturni radovi u Sakulama: UREĐENJE CENTRALNOG JEZGRA OKO POŠTE I GOMEKSA (VIDEO)

11/08/2019

UREĐENJE CENTRALNOG JEZGRA OKO POŠTE I GOMEKSA

Sakule, 11. avgust 2019;

U sklopu projekta asfaltiranja ulica čiji je izvođač radova Ras Inženjering, nakon asfaltiranja u Sefkerinu i Barandi, u završnoj fazi projekta u toku su radovi uređenja parking prostora kod Gomeksa i ulice Svetozara Miletića u Sakulama.

Radove je obišao predsednik opštine dr Zoran Tasić sa svojim saradnicima iz kabineta Žikom Nestorovićem i Nebojšom Kovačevićem, kao i predsednikom Saveta mesne zajednice Sakule Miloradom Ješinim.

Tasić je nakon obilaska rekao da je infrstruktura u Sakulama dugo bila zapuštena i da je na aktuelnoj lokalnoj samoupravi da to ispravi. Takođe, Tasić je već u septembru najavio novi projekat u Sakulama.

„Pa znate šta, kada je selo zapušteno i kada niko u zadnjih 10 godina nije brinuo o tome, ima naravno jako puno posla. Od izgradnje novog puta od Barande do Sakula, onda od Sakula do Idvorske raskrsnice, sportskih terena kojih nije bilo ovde, naravno tu su i objekti koji nisu manje manje važni od ovih koje sam nabrojao. Na osnovu ankete građana i problema koji se dešavao konkretno u ovoj ulici, Partizanskoj ispred Gomeksa, mi smo reagovali, uradili projekat i evo sada dolazi do realizacije tj izgradnje komplet parking prostora i uređenja ovog dela naseljenog mesta. Kao što i sami znate, tokom cele godine, kada pada kiša i sneg ovde je bilo faktički veliko jezero i ljudi koji su dolazili da obavljaju svoje potrebštine u supermarketu i preko puta u pošti, imali su ozbiljnih problema kada govorimo o parkiranju. Ovaj problem rešavamo u narednih nekoliko dana, naravno u sklopu ovog projekta radiće se i kompletno asfaltiranje dela ulice Svetozara Miletića, što će u principu biti sastavni deo uređenja ovog centralnog jezgra naseljenog mesta Sakule. Od 1. septembra, mogu ekskluzivno da najavim, da će krenuti kompletna realizacija nove pešačke staze od Mesne zajednice do ovog dela gde se trenutno nalazimo. Biće urađen u behaton pločama, projekat je vredan oko 2 miliona, izvođač radova će biti JP Mladost Opovo“, izjavio je predsednik opštine.

Na gradilištu se našao i nekadašnji član Saveta mesne zajednice Aleksandar Piperski, koji je dao visoku ocenu dosadašnim radovima i uređenju Sakula.

„Ja ocenjujem sa desetkom, jer ovako nije rađeno odavno. Bio sam nekada član Saveta mesne zajednice, ali se to nije radilo onda pre 20-30 godina. Milo mi je što sam ovako u starije dane dočekao da se sve to uradi lepo, da bude fino“, rekao je nam je Piperski.

Sakule je ovog leta zaista bilo veliko gradilište, asfaltiran je lokalni put, ulice, izgrađen mini teren sa veštačkom podlogom, a u septembru kako je najavio predsednik opštine, sledi popločavanje behaton pločama pešačke staze kroz park.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije