Izložba „Reciklirano blago“ u Sefkerinu: ČUDESNI SVET GLIGIĆEVIH SKULPTURA (VIDEO)

06/08/2019

Sefkerin, 4. avgust 2019;

Povodom seoske slave Mandaline u organizaciji Kulturnog centra Opovo i Mesne zajednice Sefkerin priređena je umetnička izložba pod nazivom „Reciklirano blago“ čiji je autor Nenad Gligić iz Barande. U pitanju je umetnik koji je ove godine prvi put izlagao radove na kolektivnoj izložbi „Umetnički stvaraoci Opštine Opovo“ i do sada bio nepoznat ljubiteljima umetnosti. Ovo je njegova prva samostalna izložba i prema reakcijama publike i stručnjaka ocenjena kao veoma kvalitetna.

Gligić je autodidakta, odnosno, samouki umetnik i bavi se kreiranjem skulptura od recikliranog materijala. Originalnim i izuzetno kreativnim radovima skrenuo je pažnju na sebe, tako da od ovog umetnika možemo očekivati još zanimljivih skulptura i izložbi.

Na otvaranju izložbe, direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić je za Gligića rekla da je otkrovenje na lokalnoj umetničkoj sceni i da će njegova izložba biti organizovana i u galeriji „Jovan Popović“ u Opovu. Predsednik opštine dr Zoran Tasić je čestitao Gligiću na, kako kaže, izvanrednoj izložbi, i istakao da je lokalnoj samoupravi prioritet, naravno, preko Kulturnog centra Opovo, promocija lokalnih umetnika iz Sakula, Barande, Opova i Sefkerina, dok je predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić svim gostima poželela dobrodošlicu i izrazila zadovoljstvo što Nenad Gligić svoju prvu samostalnu izložbu ima baš u Sefkerinu, kao i želju da se saradnja sa Kulturnim centrom Opovo nastavi i u budućnosti.

Sam autor je rekao da mu je cilj da reciklirani materijal na svoj način „oživi“ i tako se umetnički izrazi.

„Svako parče otpadnog metala može postati deo mojih radova. Ja u svakom i najmanjem delu vidim deo koji se može upotrebiti. Divan je osećaj kad radite nešto što volite i što vas ispunjava u životu“, poručio je Nenad Gligić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije