Privredna investicija u Sefkerinu: SVEČANO OTVOREN OBJEKAT FIRME EKSPERTA PIRAMIDA (VIDEO)

05/08/2019

SVEČANO OTVOREN OBJEKAT FIRME EKSPERTA PIRAMIDA

Sefkerin, 4. avgust 2019;

Kao što je tradicionalni sefkerinski običaj da se za seosku zavetinu Mandalinu otvaraju kapije za goste, tako je i firma Eksperta Piramida na ovaj dan otvorila svoje kapije. U dvorištu firme priređena je svečanost otvaranja objekta na kojoj su prisustvovali radnici, poslovni partneri i prijatelji Eksperte, kao i predstavnici lokalne samouprave i Mesne zajednice Sefkerin.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je istakao da je otvaranje objekta Eksperta Piramida u skladu sa privrednom strategijom lokalne samouprave.

„Ovo je novi privredni subjekat koji će zapošljavati 20 do 30 radnika i to je sve u skladu sa privrednom strategijom lokalne samouprave što se tiče otvaranja novih radnih mesta. Otvaranjem ovog privrednog subjekta prelazimo cifru od 200 novih otvorenih radnih mesta što i jeste bio naš cilj pre četiri godine kada smo preuzeli vlast, rekao je Tasić.

Predsednik opštine je do kraja godine najavio nove investitore što će usloviti otvaranje još novih radnih mesta.

„Lokalna samouprava intenzivno radi na uređenju industrijske zone, imamo već potpisane ugovore sa novim investitorima, konkretno, zbog poslovne politike tih ljudi ne bih govorio, ali očekujem da ćemo do kraja godine imati sigurno još 50 novih radnih mesta. Što se tiče objekta Eksperta Piramide, lokalna samouprava je dala sve od sebe kada je u pitanju brzina izdavanja lokacijskih uslova, građevinske dozvole, a sdruge strane učestvovali smo u infrastrukturnom opremanju ovog dela naseljenog mesta Sefkerin, isključivo namenski za izgradnju ovakvog objekta. Bili smo ekspeditivni u realizaciji ovog projekta jer ono što smo prošle godine obećali u razgovoru sa investitorom, danas je i završeno“, izjavio je predsednik opštine.

Eksperta Piramida je uspešna konditorska firma osnovana 2002. godine i bavi se handmade (ručnom) proizvodnjom keksa. Godišnja proizvodnja im je 70 – 100 tona, a proizvode distribuiraju u veleprodaju zdrave hrane i rinfuzne robe, a u maloprodaji zastupljeni su u Deleze Maxi marketima.    

Zbog odličnih uslova koje su pronašli u Sefkerinu vlasnici Eksperta Piramide Marina Jočić i Zoran Stoimenov odlučili su da firmu registruju i presele u našu opštinu. Stoimenov ističe pomoć lokalne samouprave, a već u ponedeljak najavljuje početak proizvodnje.

„Postavili smo sebi rok da otvaranje bude simbolično na dan seoske slave Manadline, bilo je „borbe“ da se izgradnja završi ali evo uspeli smo. Veliku pomoć smo imali od strane lokalne samouprave koja nam je maksimalno izašla u susret po pitanju svega što nam je trebalo. Sutra ujutro počinjemo sa radom i proizvodnjom. Ovo je sada naša baza, novo radno mesto i odavde krećemo i idemo dalje“, najavio je suvlasnik firme Zoran Stoimenov.

Objekat je otvoren svečanim presecanjem vrpce, koju su zajednički presekli predsednik opštine Zoran Tasić i suvlasnica firme Marina Jočić. Nakon toga obišli su objekat i radne pogone gde će od sutra stari i novi radnici Eksperta Piramide krenuti u proizvodnju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije