Bolnica Pančevo: BRŽE DO DIJAGNOZE UZ NOVI VIDEO GASTROSKOP

02/08/2019

BRŽE DO DIJAGNOZE UZ NOVI VIDEO GASTROSKOP

Pančevo, 2 avgust 2019
Opšta bolnica Pančevo dobila je danas na poklon video gastroskop, koji će poboljšati tretman pacijenata i unaprediti dijagnostiku, što ima za cilj smanjenje smrtnosti od karcinoma gornjeg digestivnog trakta. 

U pančevačkoj Bolnici godišnje se gastroskopski pregleda preko 1.500 pacijenata, a liste čekanja na pregled su do mesec dana, kaže dr Tatjana Đorović, internista gastroenterolog i hepatolog. Do sada smo imali samo jedan aparat. Imajući u vidu da dnevno imamo 7 pacijenata, a da neretko bude pregledano i 15 pacijenata, da pregled traje pola sata, nakon čega je potrebno odraditi sterilizaciju u trajanju od 10 minuta, kada imamo drugi aparat, automatski možemo preglede raditi jedan za drugim, čime smo značajno efikasniji i samim tim liste čekanja koje postoje će biti skraćene, ističe doktorka Đorović.

U ime Komercijalne banke, donaciju pančevačkoj Opštoj bolnici, vrednu 2.035.000 dinara, uručio je predsednik izvršnog odbora dr Vladimir Medan.

Izvor: 013 INFO

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije