Sastanak sa predstavnicima ED Zrenjanin: USKORO SE OČEKUJU KONKRETNE AKCIJE U SAKULAMA

24/07/2019

USKORO SE OČEKUJU KONKRETNE AKCIJE U SAKULAMA

Opovo, 24. jul 2019;

Sakule je jedino mesto Opštine Opovo čiju elektromrežu održava ED Zrenjanin. Nažalost kao periferno mesto u njihovoj ingerenciji Sakule već duže vreme ima problema sa napajanjem struje. U lokalnoj samoupravi ističu da su ovaj problem detektovali i preduzeli određene korake u smislu kontaktiranja nadležnih, analize i prezentacije predloga projekta za rekonstrukciju elektromreže u Sakulama.

Konkretno, predsednik opštine dr Zoran Tasić je imao sastanak sa direktorom Operatora distributivnog sistema EPS-a Bojanom Atlagićem kome je izneo problem u Sakulama. U međuvremenu ogranku ED Zrenjanin je poslat dopis sa molbom za rekonstrukciju električne mreže u naseljenom mestu Sakule, gde se još uvek nalaze dotrajale drvene bandere, koje je potrebno zameniti novim betonskim banderama (kao i dotrajalih starih betonskih) u cilju obezbeđivanja stnaovništvu stabilno snabdevanje električne energije. Takođe je potrebno predvideti izgradnju dve nove trafo-stanice u Sakulamana na lokacijama ugla ulice Zelena sa Ratarskom i uglu ulica Ratarska sa JNA. Ove trafo-stanice imale bi dvojaku ulogu. Pored obezbeđivanja kvalitetnog napajanja električnom energijom domaćinstvima u ovim delovima naselja, struja bi se obezbedila i za industrijsku zonu, kao i za farme čija je izgradnja planirana na izlazu iz Sakula u smeru Idvora. Opština Opovo je u prilogu prosledila tabele sa prikazom prioriteta po ulicama i specifikacijom bandera za zamenu, kao i grafički prikaz sa kopijom plana navedenih lokacija za izgradnju novih trafo stanica.

Konačno, sasatanak je održan i sa predstavnicima Elektrodistribucije Zrenjanin, gde je predsednik opštine razgovarao sa direktorom ogranka ED Zrenjanin Stojanom Stanižanom i njegovim saradnicima. Tom prilikom Tasić je izneo već pomenute probleme na elektromreži u Sakulama, kao i predlog projekta za rekonstrukciju i saniranje. S druge strane, direktor ED Zrenjanin je objasnio da je najveći problem u trafo-stanici u Perlezu, preko koje Sakule dobija struju, a čiji kapaciteti nisu u zadovoljavajućem stanju ali da će ED Zrenjanin učiniti sve da se ovi problemi prevaziđu.  

U izjavi za Glas Opova predsednik opštine je istakao da je rešavanje ovog problema jedan od prioriteta lokalne samouprave i da neće biti zaboravljen kao u nekim prošlim vremenima.

„Bilo je više žalbi od strane građana Sakula, koji su sasvim u pravu, mada smo mi i bez tih žalbi bili svesni i detektovali ovaj problem. Zajedno sa predstavnicima ED Zrenjanin analizirali smo situaciju, izneli smo paket mera, odnosno predlog projekta rekonstrukcije i saniranja, a od direktora ED Zrenjanin dobili smo uveravanja da će biti poboljšanja kapaciteta i očekujem da se to vrlo brzo i konkretno dogodi“, poručio je predsednik opštine dr Zoran Tasić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije