Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja: POČELA SA RADOM NOVA BESPLATNA LINIJA ZA PRIJAVU POSLODAVACA KOJI TRUDNICAMA I PORODILjAMA USKRAĆUJU PRAVA

24/07/2019

POČELA SA RADOM NOVA BESPLATNA LINIJA ZA PRIJAVU POSLODAVACA KOJI TRUDNICAMA I PORODILjAMA USKRAĆUJU PRAVA

Beograd, 24. juli 2019
Kako je ranije najavljeno, u ponedeljak, 22.07. u 15 časova u okviru telefonskog broja 0800 300 307 zvanično je počela sa radom besplatna linija za prijavu nepravilnosti u oblasti rada. Biranjem opcije 2, trudnice i porodilje sada lakše i brže mogu direktno Inspekciji rada prijaviti poslodavce koji su prekršili zakon i uskratili im neka od njihovih prava.

„Država želi da zaštiti sve trudnice, porodilje i majke i omogući im ostvarenje svih prava koja im pripadaju. Inspekcija rada će se sa dužnom pažnjom posvetiti ovom problemu i verujem da ćemo uvođenjem ove linije uspeti da stanemo na put onima koji su sebi dali za pravo da uskrate trudnicama i porodiljama ono što im zakonom pripada. Vlada Srbije nastaviće aktivno da radi na poboljšanju položaja majki u Srbiji, da on bude iz dana u dan sve bolji, jer je to prioritet i cilj naše populacione politike“, istakao je Đorđević.

Na sajtu Ministarstva u okviru kategorije „Registri“ redovno će biti ažuriran poseban spisak svih onih poslodavaca za koje se dokaže da su prekršili zakon, u ovom slučaju prema porodiljama i trudnicama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije